Много хора не обръщат кой знае какво внимание на компютърната

...
Много хора не обръщат кой знае какво внимание на компютърната
Коментари Харесай

5 неща, с които да се съобразите, когато си купувате мишка

Много хора не обръщат кой знае какво внимание на компютърната мишка. В реалност тя е измежду най-използваните елементи от хардуера и по тази причина е значимо да изберете най-подходящата за вас. За задачата последвайте препоръките на MakeUseOf.

1. Мишката би трябвало да дава отговор на потребностите ви.

За множеството консуматори общоприетата три-бутонова мишка (където въртящото се колело действа като трети бутон) ще свърши чудесна работа. Но за съответни потребности би трябвало да разгледате особено проектирани мишки.

Геймърите би трябвало постоянно да влагат в профилирана гейминг мишка. Това няма да ви направи по-добър състезател, само че ще ви улесни, до момента в който играете, и насладата от играта ще е по-голяма.

Другият главен вид профилирани мишки са мобилните, които са комфортни при път. Повечето от тези модели са общоприети дву- или три-бутони и компактни. Повечето са безжични, макар че някои употребяват къси или прибиращи се кабели. Тези модели нормално са евтини, с цел да можете елементарно да си купите нова, в случай че загубите своята.

2. Обмислете да заложите на ергономична мишка.

Тези мишки са проектирани по този начин, че да пасват идеално на ръката ви, по натурален метод, намалявайки напрежението в пръстите и китката. Те постоянно имат спомагателни бутони с елементарен достъп.

Ако се спрете на такава мишка, би трябвало да съобразите избора си с самостоятелните си желания. Някои консуматори да вземем за пример обичат да държат ръката си оптимално изпъната, други избират да е сгъната. Някои избират да употребяват лявата си ръка, други – дясната. Отделете си време, с цел да разгледате опциите.

3. Оптични против лазерни мишки.

Двата най-често срещани вида мишки са оптични и лазерни, само че те в действителност са вариации на една и съща технология. Основната разлика е, че оптичната мишка употребява LED, с цел да отразява долната повърхнина, до момента в който лазерната мишка употребява лазер за следене на придвижването.

Поради тази причина можете да употребявате оптични мишки единствено върху плоски и непрозрачни повърхности. Повечето лазерни мишки работят върху по-широка гама от повърхности, в това число върху стъкло.

Лазерните мишки са по-чувствителни. Те могат да доближат по-високи DPI стойности, което значи, че могат да наблюдават придвижванията по-прецизно и да се движат по-бързо по екрана. Това обаче може да докара до проблем, наименуван „ ускоряване “. Той е призрачен сън за геймърите и по тази причина доста от тях избират стабилността на оптичната мишка пред по-високите DPI стойности на лазерните модели.

4. Мишка против тракпад.

Вместо мишка, можете да помислите за независим тъчпад, сходен на този, който има преносимия компютър ви. Не е подобаващ за игри или редактиране на изображения, само че има консуматори, които намират този вид много подсъзнателен и комфортен.

5. Удобството на безжичните мишки.

Безжичните мишки са толкоз положителни, колкото и тези с кабел. Ако изберете верния модел, ще минат години, преди да се наложи да промените батерията. Основното преимущество на безжичните мишки е удобството, а Bluetooth е по-добрата технология за безжичните мишки.

Когато си купувате безжична мишка, вие ще би трябвало да избирате сред радиочестотни (FR) и Bluetooth модели. RF мишките са малко по-отзивчиви и са доста по-лесни за конфигурация. Просто включвате USB адаптера от комплекта. Недостатъкът при тях е, че ще се лишите от един свободен USB порт и е невероятно да се размени адаптера, в случай че изгубите вашия. Тези мишки са по-податливи на разстройства.

От друга страна, Bluetooth моделите са по-удобни. Нямате потребност от USB порт и можете да споделяте една и съща мишка сред няколко компютъра. Настройването на Bluetooth мишката изисква няколко спомагателни стъпки и би трябвало да изчакате да се свърже с компютъра, когато започва.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР