Много хора не изучават чужди езици, обяснявайки нежеланието си по

...
Много хора не изучават чужди езици, обяснявайки нежеланието си по
Коментари Харесай

10 причини да се учат чужди езици

Много хора не учат непознати езици, обяснявайки нежеланието си по редица аргументи. Повечето от техните причини са напряко несъстоятелни и приказват повече за липса на упоритости, воля, за мързел, в сравнение с за материални и други спънки.

Истината е, че в актуалния свят, където всичко е взаимосвързано, познаването на непознати езици дава големи преимущества.

Посочваме 10 аргументи за изгодата от проучване на непознати езици.

Общуване

Един от значимите аспекти в живота на всеки човек е способността да се поддържа връзка с други хора. А способността да контактувате на езика на събеседника е голяма привилегия.

Многоезичните хора имат опция да имат по-широк обществен кръг както в персоналния, по този начин и в професионалния живот.

Познаването на непознат език ви прави " своя " във всяка страна, което отваря затворени порти безусловно и в метафоричен смисъл.

Кариерно развиване

Владеенето на непознати езици може да помогне за доста придвижване в кариерата, защото ще се откроите към по-добре спрямо сътрудници, които не знаят езици.

Познаването на непознати езици е измежду десетте най-популярни умения, които се изискват в съвсем всяка сфера на активност. В същото време в актуалния свят непрестанно нараства търсенето на експерти с езикови знания.

Компаниите търсят чиновници, които могат свободно да поддържат връзка с представители на други народи. Това ви разрешава да разширите и укрепите бизнеса си в чужбина. И заплатите на тези чиновници, като предписание, са по-високи.

Тренировка на мозъка

Многобройните познавателни преимущества, които дава чуждоезиковото образование, не могат да бъдат отречени.

Хората, които приказват непознати езици, имат добра памет, способни са да вземат решение проблемите по-добре и да имат сериозно мислене.

Те имат високо равнище на централизация, те са по-креативни и гъвкави в работата и в живота.

Освен това, защото хората остаряват, тези, които приказват непознати езици, могат да поддържат психологичното си здраве и когнитивните си функционалности по-дълго.

Връзка с други култури

Езикът е най-прекият метод да научите повече за други култури.

Способността да приказваш непознат език, да изразяваш мислите си, да общуваш - всичко това ни дава опция да научим за изкуството, културата, литературата на страната, в която се приказва този език.

Разбирането на културата на една страна води до по-голяма приемливост, съпричастност и приемане на другите.

Според изследвания децата, учещи непознати езици, демонстрират по-приятелско и толерантно отношение към културата на страната, чийто език са преподавани.

Възможност да се види света

Пътуването до други страни няма да остави никого апатичен: нов опит, нови познанства, нови места.

Но хората, които познават непознат език, имат повече благоприятни условия да видят освен известните туристически атракции, само че и да открият неразучени кътчета на посетената страна.

Достъп до оригинала

В света има над 6 хиляди езика, по тази причина постоянно се нуждаем от превод.

Въпреки това, в случай че знаем най-малко един непознат език, това ни дава опция за достъп до информация в истинския източник.

По-специално, хората, които познават непознат език, могат свободно да търсят информация в интернет на този език, без да се лимитират единствено до преводни материали.

Станете полиглот

Изучаването на един непознат език може да ви накара и помогне елементарно да усвоите втори непознат език. Това е изключително елементарно за деца.

Факт е, че при проучването на непознат език в мозъка ни се развиват избрани връзки, които дават отговор на образователния развой.

По този метод проучването на всеки един от идващите езици към този момент е обещано по-лесно.

Увереност в себе си

Всеки, който учи непознат език, прави неточности и това постоянно се случва обществено. Но това е значима част от процеса.

Изучаването на непознат език значи, че ще напуснете зоната за комфорт.

И когато вършиме по-малко неточности или въобще не ги вършиме, това носи възприятие на надълбоко задоволство.

По-успешно взимане на решения

Според проучвания, решенията, които вземате, до момента в който мислите на втори език, са по-разумни от решенията, взети на вашия личен език.

Когато мислим на непознат език, ние се дистанцираме от прочувствените си реакции, които са мощно свързани с родния ни език.

В резултат на това решението се взема въз основа на обстоятелства с минимална връзка на страстите.

Откриват се нови вероятности

Когато учим непознат език, а с него и друга просвета, неумишлено се съпоставяме с това, което ни е познато.

Изучаването на други култури може да ни помогне да погледнем нашата локална просвета и да идентифицираме нейните както позитивни, по този начин и негативни аспекти, на които не сме обръщали внимание преди.

Всичко това открива нови вероятности, както и нови благоприятни условия за развиване. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР