Много хора, които търсят сезонна или постоянна работа в чужбина,

...
Много хора, които търсят сезонна или постоянна работа в чужбина,
Коментари Харесай

Всеки, който има мераци да работи в чужбина, задължително да следва следните 5 стъпки, в противен случай може да стане страшно!

Много хора, които търсят сезонна или непрекъсната работа в чужбина, или желаят да продължат образованието си в друга страна, стават жертви на машинация. Предварителни сделки и обещания на работодатели се разминават фрапантно с действителните условия. Хората са принудени да работят и живеят в мизерни условия против ниско или никакво възнаграждение, оповестява Нова телевизия.  Често документите им биват отнемани, а от време на време заплащат нерегламентирани суми за обезпечената работа и/или жилище.

Затова от Националната комисия за битка с трафика на хора поучават, в случай че търсите работа зад граница да:

1. Проучите добре работодателя. Списък с лицензираните трудови медиатори има на уеб страницата на Агенцията по заетостта
2. Не се доверявате на съмнителни разгласи с нереални обещания
3. Подпишете контракт на български или различен език, който разбирате, както и на формалния език на страната на работодателя
4. Не давате документите си за идентичност на никого, под никакъв претекст.
5. Да се информирате за адреса и телефона на българското посолство/представителство в страната, за която ще пътувате. Ако попаднете рискова обстановка и сте в неволя, неотложно се свържете с тях или полицията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР