Много хора изпитват болки в гърба и в повечето случаи

...
Много хора изпитват болки в гърба и в повечето случаи
Коментари Харесай

Открита е връзка между болките в гърба и рака

Много хора изпитват болки в гърба и в множеството случаи повода за това е позицията, в която човек седи или фактът, че по време на стрес и физическо натоварване той разтяга и пренапряга мускулите и сухожилията.

Но както Британската национална здравна работа (NHS) предизвестява, болката в долната част на гърба може да бъде симптом и на рак на шийката на матката, който е именуван " тихият палач “. Това написа Тери Уилямс за английския вестник The Sun.

Сега е Седмицата за предварителна защита на рака на маточната шийка и познаването на признаците може да ви помогне да хванете тази смъртоносна болест рано.

Според английската благотворителна организация Cancer Research  около 850 души умират от рак на шийката на матката всяка година в Обединеното кралство, което е повече от два смъртни случая дневно.

А в Съединените щати, съгласно Американското онкологично сдружение, към 4310 дами умират от това заболяване всяка година и повече от 13 хиляди случая на рак на шийката на матката се откриват всяка година.

Според напътствията на Националната здравна работа един от главните признаци на болестта е болката в долната част на гърба, сред тазовите кости или в долната част на корема.

Три други признака също демонстрират рак на маточната шийка:

- Абнормно вагинално кървене, в това число по време на или след сексуален акт, сред менструации или след менопауза и по-тежко менструално кървене от естественото

- Промени във вагиналното течение

- Болка по време на сексуален акт

Важно е да се означи, че сходни признаци могат постоянно да се следят при съществуване на други болести, като миома и ендометриоза.

Много дами привикват с това, само че при положение на смяна в признаците е извънредно значимо да се консултирате с терапевт.

Един от най-хубавите способи да се предпазите от рак на маточната шийка е да си вършиме постоянни цитонамазки. Този тест е безвъзмезден и специалистите предлагат дамите да си вършат цитонамазка от 24 години и половина.

Жените във възрастовите групи 25-49 и 50-64 години са поканени да си вършат цервикална цитонамазка надлежно на всеки три и пет години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР