Много хора изпадат в паника, ако не откриват смартфона около

...
Много хора изпадат в паника, ако не откриват смартфона около
Коментари Харесай

Доказаха, че смартфоните ни карат да се чувстваме по-добре


Много хора изпадат в суматоха, в случай че не откриват смарт телефона към себе си. Вероятно най-малко един път ви се е случвало да го забравите у дома или в офиса. Дългото и несполучливо търсене може да провокира редица отрицателни страсти в потребителите. Екип от учени на Stanford University организираха забавно изследване, с което желаят да схванат доколко сме подвластни от смарт телефоните си. За задачата те организират два обособени опити, с цел да видят по какъв начин се отразява неналичието на устройствата върху потребителите.

Група от 125 доброволци са разграничени в три категории, като едните са оставени в стая и им е разрешено да употребяват свободно смарт телефоните. Втората група е в друго помещение с устройствата си, само че няма право да ги допират, а третата са сами без джаджата им да е в стаята. Заключенията на учените са много забавни и демонстрират, че хората, които са покрай смарт телефоните си се усещат по-позитивно и са по-концентрирани по отношение на останалите участници в опита, осведоми CNet.

В същото време потребителите, които са оставени в стаята без мобилни устройства са по-притеснени и изпитват проблеми с фокусирането и запомнянето на нови неща. Учените настояват, че самото наличие на смарт телефона ни кара да се усещаме по-приятно и да сме по-самоуверени, като в сходна обстановка демонстрираме и по-висока работливост. Изследването им е забавно и демонстрира много друга позиция на зависимостта ни от модерните технологии.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР