“Много хора излязоха по улиците в битка за морала, върховенството

...
“Много хора излязоха по улиците в битка за морала, върховенството
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството раздава пари на парче

“Много хора излязоха по улиците в борба за морала, върховенството на закона, правовия ред, завършек на задкулисието и олигархичните кръгове. Но се задава и извънредно тежка икономическа и обществена рецесия, която ще усетим наесен, като някои хора още в този момент я усещат, тъй като в резултат на рецесията с ковид има 200 000 души нови безработни. Това е борба и за хляба, тъй като 2 милиона българи са под прага на бедността. "

Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в телевизия Евроком. Тя добави, че ниската минимална и междинна заплата са огромен проблем.

" Социалната политика ни бе безспорен приоритет през този мандат. Отмяна на плоския налог и замяната му с напредничав би повлияло на бедността и големите неравенства в нашата страна”, сподели Нинова. Тя напомни, че левицата е обсъждала разнообразни разновидности - от необлагаем най-малко, през опазване на ставката за междинната класа на 10%, до доста висок налог на най-богатите хора, през налог “Лукс”, като концепцията на Българска социалистическа партия постоянно е била една - през данъчната политика да се борят неравенствата и да се оказва помощ на хората за по-високи приходи: “В целия свят се прави политика посредством бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР