Много хора имат паразити в тялото, но е трудно да

...
Много хора имат паразити в тялото, но е трудно да
Коментари Харесай

Как да разберем, че имаме паразити в организма

Много хора имат паразити в тялото, само че е мъчно да го схванат. Последните проучвания демонстрират, че единствено в Съединени американски щати от паразити страдат 7 милиона души, написа zdrave.to.

Невидимите паразити могат да бъдат разграничени в две категории: червеи и протозои (едноклетъчни организми). Червеите – куковидни, игловидни, кръгли, лентови или пръстеновидни, проникват в тялото и се хранят от несмляна храна, която се отсрочва по стените на червата.

Кои са най-честите признаци, които алармират за съществуването на паразити при хората?

Загуба на тегло

Ако внезапно започнете да отслабвате, без да променяте метода си на живот или диета, би трябвало да се консултирате с доктор. Паразитите лишават множеството от питателните субстанции, които влизат в тялото, което води до трагична загуба на тегло.

Проблеми с храносмилателния тракт

Нарушеното храносмилане, изпражненията, запекът или, назад - диарията също могат да са признак за съществуването на паразити. Те провокират раздразнение в червата, което въздейства на храносмилателния развой, а оттова идват и проблемите.

Мускулни и ставни болки

Симптомите, които елементарно се бъркат, като признаци на артрит, могат в действителност да демонстрират съществуването на паразити в тялото. Болките в ставите и мускулите могат да бъдат имунен отговор на това.

Повишена раздразнителност, нервност, нарушаване на съня

Умора и гадене

Струва си да се обърне внимание на непрекъснатата отмалялост и унесеност. Хелминти изсмукват съвсем всички потребни субстанции от човешкото тяло, което не може да повлияе на общото здравословно положение.

Други признаци за допустима поява на паразити включват също:

- сърбеж в ануса;
- непрекъснато възприятие на апетит или, в противен случай, липса на апетит;
- постоянно и дълготрайно абдоминално раздуване;
- утежняване на кожата, сърбеж;
- сензитивност към алергени.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР