Много хора дори не предполагат, че страдат от диабет. И

...
Много хора дори не предполагат, че страдат от диабет. И
Коментари Харесай

Предвестник на диабет – тази част на тялото ни издава високи нива на кръвната захар

Много хора даже не допускат, че страдат от диабет. И в множеството случаи те не си дават сметка на какво се дължат някои от необикновените чувства, които изпитват.

Според (САЩ), 60-70% от хората с това заболяване се оплакват от признаци, свързани с крайниците, и в тази ситуация при тях се следи форма на диабетна невропатия.

Почти всички признаци по един или различен метод са свързани с краката, ръцете, стъпалата и пръстите на крайниците.

Диабетната периферна невропатия е положение, породено от дълготрайно високи равнища на кръвната захар, което предизвиква увреждане на нервите. При някои хора е допустимо да няма никакви признаци или те да са едва изразени. Докато при други недоволствата може да са изтощителни.

1. Изтръпване на краката и ръцете, чувство за мравучкане и болежка

Изтръпването на върховете на пръстите на краката също е постоянно срещан признак на висока кръвна захар. Възниква заради неприятно кръвообращение. Чест негов сателит е измръзването на долните крака. Хипергликемията може да бъде повода за това положение, в случай че то продължава дълго.

2. Бавно зарастване на рани 

Бавното зарастване на рани се счита за един от главните признаци на диабет. По предписание те би трябвало да заздравеят в границите на няколко дни, само че в случай че възобновяване не настъпи даже след два месеца, тогава рискът от зараза е прекомерно висок. Вероятно повода за възпрепятстване на оздравителния развой се крие във високи равнища на кръвната захар. Обикновено пациентите с диабет се оплакват от рани по ходилата.
Суперхраната, която смъква кръвната захар с 39%
Диабетът е животозастрашаващо положение, породено от липса на инсулин или инсулинова дисфункция, което води до хронично високи ни...

3. Потъмняване на ноктите на краката

Ноктите нормално би трябвало да са розови на цвят. Но в случай че по тях се появят тъмни или жълти петна, евентуално повода се крие във високи равнища на кръвната захар.

4. Сърбеж и чувство за парене в краката

Ако изпитвате голословен сърбеж в долните крака, тогава евентуално равнищата на кръвната ви захар са високи. Това изяснява и чувството за парене в краката. Обикновено тези недоволства са ускоряват през нощта и стават причина за разстройства в съня.

5. Деформирани пръсти на краката
Това са трите най-полезни храни за хората с диабет
За хората с диабет диетата е от изключително значение. Адекватният хранителен режим обезпечава ефикасен надзор на болестта, забавя него...

Това е резултат от необикновени промени в тежестта и нервната функционалност, което може да засегне мускулите и ставите на краката.

Най-често един от трите пръста сред огромния и дребния пръст на крайници се деформира и придобива странна форма.

6. Промяна в походката и загуба на равновесие

Загубата на равновесие е постоянно срещан симптом на диабетна периферна невропатия. Често мускулната уязвимост визира глезена, което може да повлияе на походката ви. Изтръпването на краката също може да способства за загуба на равновесие.

В случая казусът може да бъде решен с ортопедични обувки.
5 признака, които може да са сигнал за ДИАБЕТ
Когато концентрацията на глюкоза в кръвта е прекомерно висока, се отключва диабет. Той се показва в разнообразни признаци, по които може да...

С най-голям риск от развиване на диабет са тези, които преяждат постоянно, хората с наднормено тегло, тези с високи равнища на липиди в кръвта, както и тези, които имат високо равнище на пикочна киселина в кръвта.

Ако принадлежите към една от тези групи, тогава би трябвало да ограничите използването на храни с високо наличие на мазнини, сода и брашно (бисквитки, кифлички и др.). Опитайте се да се придържате към три хранения дневно, спортувайте и се движете повече.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза и назначението на лекуване.

Ако при вас се демонстрират някои от признаците, изброени нагоре, консултирайте се с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР