Много хора чисто религиозно са засегнати от това, че на

...
Много хора чисто религиозно са засегнати от това, че на
Коментари Харесай

Асен Григоров: Радев не е от религиозните хора, но сигурно знае, че на Велика сряда Юда е взел 30-те сребърника

Много хора чисто религиозно са наранени от това, че на Велика сряда би трябвало да се свика съвещание на Народното събрание. Това сподели по Радио " Фокус " журналистът Асен Григоров.

" Г-н Радев не е от религиозните хора, доколкото съм следил изявите му, доколкото мога да усетя. Все отново на Велика сряда Юда е взел 30-те сребърника, това е, вечерта, в навечерието Исус е споделил: " Един от вас ме е предал “. Т.е. има символика и политиците въпреки всичко би трябвало да имат едно мислено, когато се вършат сходни неща. То не е въпросът дали е бързо или постепенно. Според мен може би беше редно да се изчака още една седмица, не толкоз поради Великата сряда, не поради бързането или не бързането, а изборите бяха напрегнати, резултатът е доста необикновен и еднакъв, вижда се, че не са подготвени партиите още да стартират дейна работа една с друга ", добави Григоров.

Според него се е очаквало на 18-и или 19-и да се свика първото съвещание на Народно събрание.

" Още уталожва се прахта, по този начин да се каже, поуспокояват се пристрастеностите, минават първите страсти. Може би би било малко по-продуктивно, в случай че би се свикало събранието една седмица по-късно. Разбира се, това няма да промени нищо, изключително в политическата обстановка. Аз не знам причините на господин Радев, той по принцип се държи малко като унаследен монарх, не се усеща зает да се аргументира за решенията си. Не съм чувал до момента, само че до момента не съм чул той да аргументира едно или друго решение, да дадем претекстове, което също би било част от опцията да се успокои политическия живот. Доколкото аз знам, от Президентството нощес са се обаждали на политическите партии, да им кажат да се готвят сряда, и днеска излезе указът. Изобщо, господин Радев би могъл да изиграе много по-успокоителна роля, не приказвам единствено в този момент, сега, а въобще в целия развой на последните няколко извършени избора и несполучливи Народни събрания. Защото Конституцията му е дала доста висока позиция. Тя му дава директен избор от хората, и му споделя, че би трябвало да бъде въплъщение на единството на нацията. Докато това, което аз виждам от господин Радев, е надалеч от желанието за помиряване, за утешение. Той се конфронтира с политическите партии, държи се малко като някаква наднационална институция, някакъв подобен съдник, който споделя: " Едните са крадци, другите са шарлатани, партиите не могат да се схванат “, което не е ролята, която чакаме от един български президент. А мисля, че той има инструментариум, който и Конституцията му дава, и демокрацията му дава, да бъде един много по-добър буфер и медиатор сред другите политически сили, и да улесни естествените съгласно мен процеси на борба сред разнообразни групи в българското общество, които партиите съставляват де факто ", счита още журналистът Асен Григоров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР