Много хора бяха на екскурзия в Чернобил и нищо не

...
Много хора бяха на екскурзия в Чернобил и нищо не
Коментари Харесай

Атанас Мангъров приравни ваксините срещу COVID-19 с радиацията в Чернобил

Много хора бяха на екскурзия в Чернобил и нищо не им става, само че не ви поучавам да отидете там, тъй като може след време да получите рак. Рисковано е потреблението на ваксини те против ковид, които са незадоволително изпитани. Представете си какво би станало, в случай че се получат автоимунни болести след 4-5 години! Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ шефът на Коронавирус клиниката към Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров.

Той разяснява изказванието на премиера Бойко Борисов, че щял да се ваксини ра обществено, като посочи, че повода да не направи това са най-малко две. Едната е, че към този момент има антитела, защото е изкарал вируса безсимптомно, а втората е, че имунизацията е незадоволително изпитана. 

Той ми се обади по-късно негово изказване, показа доцентът.

„ Не съм се ваксини рал и няма да го направя. Аз съм измежду тези 80% от хората, които са изкарали този вирус и човек като мен, чиято имунна система се е сблъскала с антигенната целокупност на този вирус, няма потребност да се ваксини ра “, изясни той.

„ Тази ваксина още е незадоволително изпитана и да се вкарва в всеобща приложимост е доста рисковано. Когато отидеш да се ваксини раш, подписваш осведомено единодушие, т.е. ти си носиш отговорността. Ако дойдете да се ваксини рате за рак на шийката на матката, макар че вие нямате такава, няма да ви накарам се подпишете под осведомено единодушие “, сподели той на водещия Антон Хекимян. 

„ Клиничното изследване на тази ваксина е почнало на 29 април тази година и е вкарана в приложимост в края на ноември месец. Това са седем месеца. Ваксината за рака на шийката на матката е основана от 1981 година до 2006 година и за нея още има запаси “, изясни Мангъров.   

Той уточни, че е „ за “ ваксини те и самият той е ваксини рал няколко стотин души, само че би трябвало да има учредения, да се прави такова нещо. 

„ За да се спре епидемията, би трябвало да имаме групов имунитет, а това става по два метода – единият е дивият, при който като мен се заразявате, образувате си антитела и не се разболявате повече. Вторият е изкуствения, който е доста по-безопасен и става посредством ваксина, само че тя е нова и има доста опасности, които няма по какъв начин да се открият за тези три-четири месеца “, съобщи доцентът. 

Бих посъветвал всички хора, които са рискови и вървят с маски в тоалетната, които стоят сами в автомобила си маскирани, да се ваксини рат, добави той. 

На въпроса каква заплата получава той отговори, че е към 700 лв.. „ Толкова е, тъй като до момента в който бях началник на катедарата, бях на половин служба към болничното заведение и на цяла в Медицинския университет. Когато ми изтече мандата, останах единствено в лечебното заведение и сега не ми е възобновен контракта “, сподели още доцентът. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР