Много грозна картина представляват голяма част от варненските квартали в

...
Много грозна картина представляват голяма част от варненските квартали в
Коментари Харесай

Варна затъна в смет за ужас на жителите и туристите

Много грозна картина съставляват огромна част от варненските квартали сега - контейнерите преливат от отпадъци, трансформират се в микросметища, птици и други животни доразнасят мръсотията. Ситуацията не е такава за първи път, като нормално градската администрация се оправдава с пренаселеността през лятото и несмогването да се обслужат доста хора. Сега обаче казусът стартира още преди старта на туристическия сезон, а и управата призна за него.

Вчера зам.-кметът Тодор Иванов и негови подчинени свикаха брифинг, на който оповестиха, че има пропуски в сметоизвозването в регионите „ Одесос “ и „ Приморски “. " От началото на годината са наложени наказания в размер на 118 000 лева на компанията по непорочност ЗМБГ ", осведоми малко по-късно общинският пресцентър. Естествено, и жителите се оказаха отговорни, тъй като чупели контейнерите, не оставяли където би трябвало боклука и така нататък Обещани бяха строг надзор по изхвърлянето на боклук в града, курортите, в това число полицейски, а и солени санкции.

Всъщност, общинският брифинг изпревари политическа акция. Бившият народен представител от " Демократична България " Стела Николова прикани варненци да носят торби с хартия на стълбите на общинската постройка днес; началото на флашмоба е в 8.30 часа, а мотото му е " Смет за кмет ". И въпреки проявата явно да е предизборна поради новия парламентарен избор, то тя си има учредения - варненци се ужасяват от мръсотията, туристите неприятно се удивляват; в обществените мрежи има реакции и от украинци, които недоумяват по какъв начин другояче прекрасен град като Варна може по този начин да затъне в боклук.

 

НА ТЕРЕН

Независимо кой какво приказва публично, на терен казусът има забавни на практика измерения. Например: неотдавна в квартал " Левски "  контейнери от разнообразни улици бяха събрани дружно в общо пространство; надлежно вместо на разнообразни места, доста хора бяха принудени да изхвърлят боклука на едно само - преливането вкупом на 5-6 контейнера в действителност образува бунище. Друг образец от междублокови пространства: до неотдавна два контейнера на едно място събираха целия отпадък на живущите наоколо; в този момент има три за всеки обособен тип отпадък, само че двата стоят празни, а хората хвърлят в третия (т. нар. общ) - действително употребяват един, който скоро се препълва - по този параграф обвиняването нормално е към жителите, че не изхвърлят разделно; само че обстановката ще се реши, в случай че просто бъдат сложени още " общи "  контейнери. Ето на такива  " дребни " проблеми би трябвало да се откри решение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР