Много герои“ има в пловдивската драма. Навярно единствените които вървят

...
Много герои“ има в пловдивската драма. Навярно единствените които вървят
Коментари Харесай

Проф. Татяна Дронзина: Там, където отсъства държавата, има мафия и тероризъм

Много „ герои “ има в пловдивската драма. Навярно единствените които вървят по правия път, е фамилията. Сега несправедливо е ударено неетично. Обществото би трябвало да ги подкрепим. Имат дълъг път на тестване. Това сподели проф. Татяна Дронзина в „ Честно казано с Люба Кулезич “ по Евроком.
Когато мине здравословният боязън, в случай че желаеме това момче да извърви правият път, да не му слагаме дамга. Да бъдем до него. Преди три години бяха отправени сигнали от моя екип, че върви развой на радикализация. Последва цялостно безмълвие. Има радикализация. Учителите в Нова Загора бяха писнали. Там, където отсъства страната, има мафия и тероризъм. Путиновите вълци да не би да не са радикални? Институциите дълго смятаха, че в случай че си мълчат, това няма да ни се случи.

В мазето на момчето е имало 14 кг. експлозив и взривни устройства. Книгата, която бе показана, е на един незабравим откривател Лорета Наполеони, от МВФ. Тя не е агитация на ИД. Този материал е срещу ИД.

Наличието на преписка, би трябвало да признаем, че заплаха съществува. За него е нездравословно да тръбим, че е почтен. Програмите на дерадикализация са направени в Саудитска Арабия. Тук няма стратегия за дерадикализация. Притеснява ме реакцията на българските институции. Мантра за 4 –годишни деца е, че джихадистите са изгубили самоличността си. В този случай нямаме потребност от стратегия за психологично здраве. Кой не изживява рецесия на 16-години? Не всички стават джихадисти.

Няма един претекст, който кара джихадистите да пътуват към ИД. Един от тях е митингът на младите мюсюлмани против патриархалния строй на обществата, в които те живеят. Другото е стремежът към общественост.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР