Много е вероятно отборът на Ред Бул да трябва да

...
Много е вероятно отборът на Ред Бул да трябва да
Коментари Харесай

Ред Бул сваля собствените си лога за Гран При на Сингапур?

Много е евентуално тимът на Ред Бул да би трябвало да смъкна личните си лога от колите на Макс Верстапен и Серхио Перес по време на уикенда за Гран При на Сингапур по-късно тази година.

Причината за това е новият закон, който бе признат в азиатската страна, който не разрешава рекламирането на безалкохолни питиета, с цел да се предотврати заболеваемостта от диабет измежду жителите на страната. В тази група несъмнено спадат и енергийните питиета, измежду които е и тази на Ред Бул.
 Скоро Ред Бул няма да има място за реклами по колата Скоро Ред Бул няма да има място за реклами по колата
Именно този закон може да накара отборът на „ биковете “ да смъкна личните си лога за спортния уикенд на „ Марина Бей “ през септември. Единственият метод Ред Бул да резервира логата си е да убеди управляващите в Сингапур, че логата не популяризират напитката на Ред Бул, а спортния тим. Ако това не се случи, то „ биковете “ ще би трябвало да отстранен своите лога.
 Пистата „ Марина Бей “ в Сингапур с нова настройка от 2023 година Пистата „ Марина Бей “ в Сингапур с нова настройка от 2023 година
За тимовете във Формула 1 не е непознато да би трябвало да смъкват разнообразни лога съгласно законите в страните, домакини на надпреварите. Най-известният случай е този с рекламите на тютюневи произведения, които бяха неразрешени в значително страни при започване на 21 век и в тях тимовете заменяха логата на своите спонсори с баркодове или други начини.

В последните години най-честосрещано е премахването на лога на алкохолните марки, които спонсорират освен обособените тимове, а и шампионата като цяло.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР