Много е възможно в случая с пожара във влака на

...
Много е възможно в случая с пожара във влака на
Коментари Харесай

Бивш министър: Пожарът във влака София - Бургас може да е саботаж

Много е допустимо в тази ситуация с пожара във влака на гара Коньово да става въпрос за бойкот. Ако съм на мястото на министъра на превоза Ивайло Московски, няма да изолирам този вид. Това сподели някогашният министър на превоза Кристиан Кръстев.

Запитан за какво ще му е на някого да възпламени вагоните, той отговори: „ Хорската... то не е и дивотия, то е неблагоприличие – има толкоз доста хора, които нехаят към общото – виждате какво става, освен във връзка с вагоните, най-елементарните неща (...) от това, че мърсим, до това, че трошим и ломим всичко това, което е общо “.

Пред bTV Кръстев изясни, че като приказва за бойкот, специалистът има поради, че няма следи от късо съединяване, а огънят е бил в горната част на вагона, където е слаботоковото напрежение и има предпазители „ и доста мъчно би могло да се случи нещо такова “.

Въпросът е по-скоро какво се прави във връзка с предварителна защита на сходни случаи. Ясно е, че преносимият ни състав е много остарял, знаем положението на железниците. Много се влага в железопътната инфраструктура, само че към момента не сме намерили формулата в България най-малко да усвояваме европейски средства за преносим състав. Защото, каквото и да си приказваме, тези вагони са морално остарели, колкото и да се реновират, сподели гостът.

Според него би трябвало да се задълбае и по тематиката какви са застраховките и компенсациите на хората. По думите му се вършат опити да се спестят пари, като вагони се застраховат единствено когато са на гарата или единствено когато са в придвижване, без да се мисли за следствията в дълготрайна вероятност.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР