Много е важно за България да види дали ще успее

...
Много е важно за България да види дали ще успее
Коментари Харесай

Ген. Кирчо Киров: Без участието на Русия идеята за газов хъб едва ли би могла да се осъществи

Много е значимо за България да види дали ще успее да се контракти с Турция и Русия за транспорт на газ през наша територия. Това разяснява ген. Кирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си обучение получава... към профила, шеф на Националната разследваща работа от 2002 до 2012 година пред Фокус.

Според него с концепцията си за газов хъб министър председателят Борисов демонстрира осъзнаването на българските политици, че без присъединяване на Русия подобен център надали би могъл да се реализира. „ Аз мисля, че в най-чувствителните точки на взаимоотношения в този триъгълник Русия – Турция – България ние би трябвало да сме доста деликатни, да поддържаме положителни политически и стопански връзки и с двете страни. С другите от рода на Азербайджан и Иран ние имаме исторически положителни и правилни връзки и най-важно е да имаме добре премерена и уравновесена външна политика “, уточни ген. Кирчо Киров.

Като мотив той добави, че има още един аспект на енергийните връзки сред Русия, Турция, Азербайджан и Иран, съгласно който Русия доста сполучливо е намерила своето място в създаването на петролните находища в региона на Иракски Кюрдистан. Ген. Кирчо Киров добави, че Иран е доста заинтригуван от транслиране на газа от своите залежи към Европа. "От години интерес е деклариран от страна на Азербайджан, а Турция има интерес да бъде транслираща през своята територия на големите енергийни потоци от въглеводороди ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР