Много е важно тези, при които след проверки е установено,

...
Много е важно тези, при които след проверки е установено,
Коментари Харесай

КЗП: Има подобрение в качеството на туристическия продукт у нас, но сезонът ще бъде труден


" Много е значимо тези, при които след инспекции е открито, че има някакви проблеми, да приведат активността си в сходство с условията на закона. Тези, които не са имали проблеми, да не разчитат на правилото " ден година храни ", а на това, че когато при тях пристигна някой, главната им задача би трябвало да бъде да пристигна отново следващата година или когато реши ", сподели още той.

Димитър Маргаритов уточни, че доста от нарушаванията в областта на туризма се дължат на неприятен метод при поднасянето на информацията от страна на търговците. " Не ни се споделя какво да чакаме, какви тъкмо са изискванията и когато отидем в туристическия обект, виждаме че нещата не са както би трябвало ", сподели той и прикани потребителите да са дейни в сходни случаи. " Ако не реагират, казусът си остава за тях, а търговецът си мисли, че може да му мине номерът. Когато човек е деен, когато се обърне към институциите с доверие, вижда, че те се отзовават ", добави ръководителят на КЗП и акцентира, че има редица образци от последните години, в които контролният орган се е притекъл на помощ на туристи, в това число и при несгоди в чужбина.

Председателят на КЗП разяснява и проведената от омбудсмана Мая Манолова кръгла маса по въпросите, свързани с бързите заеми. " Това беше доста добра самодейност. Установихме, че координацията сред институциите може да усъвършенства средата и хората да изпитват по-малко усложнения тогава, когато би трябвало да връщат тези пари ", посочи Маргаритов. Той изясни, че през годините Комисията е преглеждала за неравноправни клаузи общите условия на всички компании за бързи заеми и съвсем на всички места са открити такива. " Повечето споделят, че се преценяват с нашите рекомендации, само че на терен не го вършат. Със правосъдната система бихме могли да изградим една система на съгласуваност – когато ние им изпратим цялата информация за нашите произнасяния и те в границите на това, което предлага и Мая Манолова, като промени в заповедното произвеждане в Граждански процесуален кодекс, наблюдават служебно за тези неравноправни клаузи, малко ще се затвори средата, в която компаниите за бързи заеми биха могли да отпускат тези заеми и да шиканират по някакъв метод своите клиенти ", приключи Маргаритов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР