Много е важно да умееш да губиш достойно - да

...
Много е важно да умееш да губиш достойно - да
Коментари Харесай

Нинова към Станишев: Няма нужда човек да съчетава всички постове. Да отворим ветрилото за други българи

" Много е значимо да умееш да губиш почтено - да излезеш и да заявиш, че е имало съвещание и органите на партията са избрали различен, тъй като може би са решили, че той е по-добър. Достойнството си проличава най-вече в тези моменти. "
 Нинова се срещна със земеделците на Пейчо Касъров, посъветва Станишев да не развява подозрения по малките екрани  Станишев: Не се усещам като паднал от мотора  Сергей Станишев: Бях един от първите, които поздравиха Елена Йончева за резултата  Йончева е лидер на листата на Българска социалистическа партия, Станишев с 20 гласа по-малко на тайния избор
С тези думи председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред БТВ избора за лидер на листата на партията за европейските избори. Според нея системата на избор е била допустимо най-прозрачна, пред цялата зала.

Друго е тревожното за мен. Заради надпартийна идея - като обезпечаването на почтени и транспарантни избори, от Българска социалистическа партия напуснахме Народното събрание и събрахме към себе си доста НПО-та и извънпарламентарни партии, които ни поддържаха. И ние ще продължим тази борба. Точно в този миг да използваш тази операция, с цел да внушиш, че Българска социалистическа партия не прави почтени избори, съгласно мен е непочтенно - към партия, която те е правила народен представител, евродепутат, президент на ПЕС. Аз не разбирам тези дейности, само че несъмнено самоунижението може да продължи - то няма край, твърди Нинова.

По думите й със Станишев имат кардинални разлики за провеждането на политика. Тя даде образец - водачът на ЕНП се е отказал от евродепутатското си място, а същата е обстановката и при АЛДЕ. " В моята визия за политика няма потребност човек да съчетава всички постове. Нека да отворим ветрилото за други българи ", призова председателят на Българска социалистическа партия.

Тя разяснява, че в Европа има неписано предписание за несъвместяване на постовете - един човек не може да заеме всички постове.

Друг образец за разликите сред нея и Станишев, който Нинова посочи, е мнението за " вечността " в политиката:

" Смятам, че три мандата за народен представител са задоволителни - би трябвало да има последователност, млади и нови хора. Те в никакъв случай няма да ми простят въвеждането на мандатността, само че и ръководителят на Българска социалистическа партия може да бъде определен за два мандата. "

Според нея Българска социалистическа партия е отдала нужното почитание към Станишев, когато го е номинирала за президент на ПЕС:

" Когато си президент на политическо семейство, би трябвало да умееш да балансираш и да правиш взаимни отстъпки. На срещите на Вишеградската четворка, на които участвам, партиите имат разнообразни отзиви. Сергей би трябвало да балансира и да показва позициите на общото семейство ".

" Със покупко-продажби за постове ли ще вървим на избори или ще се сплотяваме зад политики, които пазят българското достолепие - да вземем за пример програмата ни за развиване на Европа? " - попита Нинова.

Тя подчертава, че от ПЕС са били изпратени писма и задачи по отношение на позицията на Българска социалистическа партия по повод Истанбулската спогодба. Но в същото време попита: " Колко задачи ни изпратихте във връзка битката за правата на служащите в Европейски Съюз? Или за младежката гаранция, културния чек на младежите? "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР