Много е важно да се поддържа нормална плътност на кръвта,

...
Много е важно да се поддържа нормална плътност на кръвта,
Коментари Харесай

8 продукта, които разреждат кръвта и предотвратяват тромбоза

Много е значимо да се поддържа естествена компактност на кръвта, защото нейната несъразмерна плътност може да провокира съществени сърдечно-съдови нарушавания. Хората склонни към съсирване на кръвта употребяват специфични медикаменти – антикоагуланти, разреждащи кръвта. Но простите естествени артикули също обезпечават профилактика. Чудите се кои?

Продукти за разреждане на кръвта

Кръвните съсиреци, така наречен тромби, блокират даже най-големите съдове. Това на собствен ред води до инфаркт, инсулт и други съществени патологии. За разреждането на кръвта ще оказват помощ естествените артикули, чиято успеваемост, несъмнено, е по-ниска от тази на медикаментите, само че резултатът им е изцяло безопасен. Кои са тези артикули?

1. Чесън
Суровият чесън е чудесно средство за предварителна защита на атеросклерозата. Болестта се съпровожда от развиването на формирания по вътрешните стени на съдовете, което пречи на естественото кръвообращение. В допълнение, чесънът възстановява кръвното налягане, тъй че неговата изгода за сърдечно-съдовата система е просто незаменима. Също по този начин огромен плюс на чесъна е, че може да се употребява интензивно в разнообразни ястия, като по този метод се понижава количеството сол, добавена към тях.

2. Кайенски пипер
Този тип пипер е много благоуханен и има неповторим лют усет. С негова помощ можете да разредите кръвта. Кайенският пипер съдържа салицилати, които непосредствено извършват мечтаната функционалност. Същите съединения участват в аспирина, който също разрежда кръвта.

3. Куркума
Уникалното вещество куркумин в огромни количества се намира в тази обичана фалшификация. Веществото има доста потребни свойства, измежду които е битката против нездравословния холестерол. Куркуминът понижава общото равнище на холестерола в кръвта, като по този метод предотвратява образуването на плаки.

4. Джинджифил
Коренът от джинджифил има сходни свойства на куркумата. Също по този начин е най-мощният противовъзпалителен артикул, който разрешава възстановяване на целия организъм. Максималната изгода от джинджифила може да се извлече, като се яде свеж. Най-лесният и най-ефективен метод е да добавите малко количество корен към чая.

5. Канела
Горепосоченият куркумин участва и в канелата, само че в по-малки количества. Ето за какво, канелата също е много потребна – можете да я консумирате в печива в удовлетворени количества. Добавяйте канела към обичани питиета и десерти и кръвното ви налягане ще се възстановява, възпалението ще бъде отстранено и холестеролът сполучливо отхвърлен.

6. Ананас
Предимствата на ананаса като антикоагулант не са изцяло проучени. Но съставът на плода съдържа вещество, което има разреждащ резултат. Това е бромелаин. В допълнение към антикоагулантния резултат, това вещество отстранява възпалението, тъй че има сложно деяние.

7. Червени боровинки
Антиоксидантите са нужни за естественото действие на организма. Те оказват помощ за разчистване на организма от нездравословни, токсични субстанции, които предизвикат развиването на разнообразни патологии. Червената боровинка е богата на естествени антиоксиданти, тъй че сполучливо почиства организма, укрепва имунитета, облекчава възпаленията и укрепва органите на сърдечно-съдовата система.

8. Домати
Доматите се смятат за един от най-полезните артикули за сърцето, кръвта и кръвоносните съдове. Те съдържат задоволително количество витамин С и ликопен, с цел да подсилят кръвоносната система допустимо най-бързо.

Тези субстанции оказват помощ за подсилване на сърдечния мускул и стените на кръвоносните съдове. Сърцето подсигурява живота ни всяка секунда. Следователно, си коства да му помогнете да извършва функционалностите си, с цел да не се притеснявате за неприятности.

Ако прибавите най-малко няколко от тези артикули към вашата диета, няма да се притеснявате за заплахата от тромбоза. Но не забравяйте, че във всичко би трябвало да има мярка и консултация с доктор!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР