Много е важно да разполагаме с правилните способности, за да

...
Много е важно да разполагаме с правилните способности, за да
Коментари Харесай

Секретарят по отбраната на САЩ: Руснаците използват брутални, доста дивашки техники срещу цивилни в Украйна

Много е значимо да разполагаме с верните качества, с цел да може да пазиме България и да допринесем за цялостните старания в НАТО. Много е значимо да има оперативна съгласуемост, да работим дружно. В доста къси периоди, неведнъж в последната минута се изисква да действаме. За да разполагаме с оперативна съгласуемост би трябвало да се работи всекидневно, с цел да подсигуряваме, че се разбираме. Това сподели при започване на своето изказване секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин. Той даде взаимна конференция с министър-председателя Кирил Петков.

" За нашите военнослужещи е същинско наслаждение, че са тук, че работят с българските си колег. Благодарим на българските военни и на военното водачество ", добави той.

На въпрос от в. " Файненшъл Таймс " има ли някакви условия, при които България ще окаже подпомагане на Украйна, Лойд Остин отговори:
" В доказателствената база данни, с която разполагаме не сме открили да има усилващо се нахлуване (на съветските агресори в Украйна, бел. ред.). Това е по този начин, тъй като има стопиране на съветското придвижване по доста посоки. Бихме желали да забележим подсилване на Украйна по всички фронтове. Имаше голям брой благоприятни условия за деескалиране и да с енамери рационално решение по пътя на договарянията и се надяваме това да бъде сторено ".

Относно напредването на съветските войски на юг, Лойд Остин сподели, че те употребяват " брутални, много зверски техники в метода, по който реализират нахлуване над цивилни ". Американският секретар по защитата още веднъж подчертава, че се надява оттук-нататък да бъде определен различен, друг път от страна на Русия, тъй като " методът, по който цивилните страдат е доста тежък за наблюдение от нас ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР