Много е важно да има експерти, които са с авторитет,

...
Много е важно да има експерти, които са с авторитет,
Коментари Харесай

Софиянски: Загубено време ще е служебният кабинет да се занимава с направеното от ГЕРБ

Много е значимо да има специалисти, които са с престиж, в служебното държавно управление. Това сподели пред БНР Стефан Софиянски, някогашен длъжностен министър председател.

Той беше безапелационен, че би било изгубено време, в случай че кабинетът, формиран от президента Румен Радев, се занимава в късия си интервал на ръководство с публичните поръчки, покупко-продажбите и назначенията от държавното управление на ГЕРБ.

Софиянски акцентира, че след трите държавни управления само че Бойко Борисов е нужна повече динамичност в ръководството, тъй като " в тези 12 години има застой и нищо в другите сфери на публичния живот не се е трансформирало ".

" Трябва да се спрат корупционните схеми, само че най-важно е институциите да се занимават с това, за което са определени ", съобщи той.

Според него първото нещо, което би трябвало да направи служебното държавно управление, е да прегледа кандидатстването ни за европейските средства:

" Те са нужен запас, с цел да реализираме стопански напредък. Това държавно управление би трябвало да приготви необорим план за метода, по който България ще употребява средствата от Националния проект за възобновяване и резистентност ", уточни още Софиянски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР