Много е важно да говорим не само за цената на

...
Много е важно да говорим не само за цената на
Коментари Харесай

Тимеранс: ЕС ще плати по-висока цена, ако не направи нищо за промените в природата

Много е значимо да приказваме освен за цената на енергийния преход, а и за последствията, в случай че не създадем нищо. Това съобщи през днешния ден зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.

Необходимите инвестиции са скромни в съпоставяне със загубите, които бихме понесли от безучастие. Ще бъде мъчително и комплицирано, разяснява той. По неговите думи всеки би трябвало да реши какви промени да предприеме в личния си живот, с цел да замърсява околната среда по-малко, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тимерманс посочи, че е належащо в идващите години пътуванията на дистанции от няколкостотин километра да не се правят със аероплан, а с трен. За това са нужни и влакове, означи той. Тимерманс сложи въпроса за възобновяване на нощните влакове, както и за облагане на самолетното гориво, както останалите течни изкопаеми енергоизточници.

По неговите думи енергийният преход ще коства стотици милиарди евро на година. Той заяви, че идната седмица Европейска комисия ще показа план за нужните дейности, както и за цената на бездействието. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР