Много е удобно да ползваш президента като боксова круша, за

...
Много е удобно да ползваш президента като боксова круша, за
Коментари Харесай

Слави Василев: Много е удобно да ползваш президента като боксова круша

Много е комфортно да ползваш президента като боксова круша, с цел да осмислиш личното си политическо битие, когато не успееш да го направиш чрез действителни причини. Така политологът Слави Василев дефинира пред „ Фокус “ връзките сред президента, „ Продължаваме Промяната “ и Българска социалистическа партия.

„ Различни са аргументите, заради които назряха спорове сред президента и с „ Продължаваме промяната “, в известна степен и с Българска социалистическа партия. Но в тази ситуация на „ Продължаваме Промяната “ – нуждата от посочването на зложелател, с цел да може те самите да придобият плът и наличие, тъй като без този зложелател те нямат аргументи да съществуват “, изясни той.

Най-вероятният адресат на третия мандат е Стефан Янев, разяснява още политологът.

„ Вероятността за основаване на държавно управление в 48-ото Народно заседание изисква да се откри път, който действително съставлява най-малкото противодействие пред консенсуса, а това е най-малката политическа групировка. Стефан Янев е извънредно консенсусен и той явно е посочил, че е подготвен да работи с всеки един. Така че възможностите са по-скоро на негова страна. Но дали там ще се увенчае с триумф или не, съм по-скоро песимистичен “, добави той.

Ако президентските избори бяха през днешния ден, Слави Василев чака резултатът на Румен Радев да е даже по-силен от първия път, от 2016 година, когато хората избраха Румен Радев, когато негов конкурент беше Цецка Цачева.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР