Много е трудно, защото първото искане за оставка дойде 4

...
Много е трудно, защото първото искане за оставка дойде 4
Коментари Харесай

Вдигаме пенсиите от 1 юли, обяви Денков 


" Много е мъчно, тъй като първото искане за оставка пристигна 4 минути след клетвата на държавното управление ни. Нека напомним какво щяхме да вършим в този момент, в случай че не бяхме избрали този кабинет - ще се готвим за избори, ще се чудим по какъв начин ще организираме бюджета, по какъв начин ще подсигуряваме пенсии, заплати... "

Това разгласи новият министър-председател на България акад. Николай Денков. В седмицата на клетвата на кабинета " Денков-Габриел " той изясни, че компликациите сплотяват и изрази увер във всеки от министрите, като акцентира, че в този момент въпросът е всички те да проработят като един тим, съобщи Актуално.

По мотив изявлението на водача на проруската партия " Възраждане " Костадин Костадинов, че 14 министри били персонално посочени от американското посолство, министър председателят отговори: " Това са министри, които аз съм предложил, гласувани са от Народното събрание, тъй че това са министрите на България, а не на нечие посолство. Има политически сили като " Възраждане ", които работят на правилото " колкото по-зле за България, толкоз по-добре за управлението ни " за да си покачат резултата ", изясни ученият. По думите му те са експерти в своите области, а сега кабинетът е в развой на окомплектоване на екипите на ведомствата.

" Компромиси във връзка с министрите не е имало ", акцентира министър председателят. По мотив гласуваното удължение на бюджета и попречване на прекъсване на заплащанията Денков напомни още веднъж, че финансовият министър Асен Василев ще предложи план за нов бюджет с 3% недостиг. " Министър Василев ме увери, че има средства за нарастване на пенсиите с 12% от 1 юли. Не се планува увеличение на налозите ", напомни още веднъж министър председателят.


Спецов като шеф на Национална агенция за приходите " Предишният път Спецов съумя да обезпечи 7 милиарда лв. повече от плануваното в бюджета. Сега още веднъж чакаме да затегне контрола, да спре течовете и да усили приходите в хазната. Именно по тази причина офанзивите към него от разнообразни бизнес ползи ще не престават ", сподели Денков във връзка повторното му предопределение за началник на Национална агенция за приходите. " За да бъде назначен избран заместник-министър би трябвало да се предложи от министъра и ние с Мария Габриел да го одобрим. Търсим непоклатимост на екипите ", акцентира министър председателят във връзка назначенията на така наречен втори ешалон във властта.

Относно дейностите на служебното държавно управление в деня на клетвата на новоизбрания постоянен кабинет, когато министър председателят Донев освободи всички свои заместник-министри, новият министър-председател сподели: " Не си припомням да е правено такова освобождение на заместник-министри. Това беше прям опита за бойкот на работата на държавното управление ни. Когато имаме служебно държавно управление, то по формулировка не е политическо - този акт беше един от поредицата враждебни към нас. Ще го подмина напълно умерено, тъй като част от тези заместник-министри ние ще ги назначим, само че това пречи на работата ни. Не беше инцидентно деяние ", разяснява още Денков.

Премиерът уточни, че точно заради това ще са нужни още дни, в които новите министри да се ориентират с настоящата обстановка в обособените ведомства и загатна за пропуски: " Наред с похвалите за служебното държавно управление, към този момент излязоха разнообразни притеснителни информации за изхарчени стотици милиони левове, които са рискови. Засега получавам информации, че в министерството на земеделието има забавяния ", изясни акад. Денков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР