Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%,

...
Много е трудно инфлацията да достигне нивата от около 2%,
Коментари Харесай

Даниел Лакайе: Трудно инфлацията ще стигне 2%

Много е мъчно инфлацията да доближи равнищата от към 2%, към които се стремят Европейската централна банка (ЕЦБ) или някои от другите банки.

Това мнение изрече в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доктор Даниел Лакайе, макроикономист, президент на института Мизес Испано. " Когато понижите лихвите до негативни равнища и купувате суверенни облигации с невисок риск, казвате на пазарите, че нямате упования за инфлация ", сподели той в предаването " В развиване " с водещ Делян Петришки.

Според макроикономиста последните развития в международната стопанска система демонстрират ясно " закъснение в икономическия напредък ". Съществуват опасения от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, както и други фактори, които не са били взети поради, сподели още доктор Даниел Лакайе.

" Ако забележим европейската и международната стопанска система, това закъснение се случва в доста сложен миг, тъй като лихвите са доста ниски и тъй като към този момент бяха взети много съществени ограничения. Неконвенционалната парична политика изигра своята роля и в края на паричната рецесия тя стабилизира пазарите и понижи риска от разпад на еврозоната. В един миг тази политика стопира да е ефикасна, щом лихвите стигнат до отрицателна територия, и виждаме продължаващи изключителни ограничения, които са новото обикновено. Това, което би трябвало да вършим, е да поддържаме предлагането и да понижим данъчното задължение за фирмите, както и да увеличим разполагаемия приход за фамилиите ", добави той.
 Снимка 442944
Уважаваният професор по световна стопанска система и финанси Даниел Лакайе идва в София, с цел да се включи в конференцията The Next Big Thing на Bloomberg TV Bulgaria. Автор на стопански бестселъри и шеф на капиталов фонд, през 2016 година Лакайе е разгласен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света.

На 17 октомври тази година, по време на The Next Big Thing , пред българска публика професорът ще изнесе презентация, отдадена на опциите и провокациите в новия стопански модел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР