Много е трудно да се намери момиче, което да е

...
Много е трудно да се намери момиче, което да е
Коментари Харесай

3 недостатъка, от които не трябва да се срамувате

Много е мъчно да се откри момиче, което да е на 100% предостатъчно от външния си тип. Дори супермоделите, на чиято хубост завижда целият свят, имат своите комплекси. Какво тогава можем да кажем за елементарните дами?!? Въпреки това, като предписание, множеството от „ минусите “ дамите сами си втълпяват. Не единствено това! Оказа се, че има три минуса във външния тип, от които никоя жена не би трябвало да се срами.

Ето кои са трите минуса, от които не би трябвало да се срамувате:

Височината

Снимка: shutterstock  3 минуса, от които не би трябвало да се срамувате
Момичетата се „ вкарват във кино лентата “ както поради това, че са прекомерно ниски, а също по този начин и поради това, че са прекомерно високи. Първите се оплакват от къси крайници и непропорционални форми, до момента в който другите се опасяват да обуят токчета и са смутени, тъй като наподобяват неженствени на фона на ниските си приятелки.

Истината обаче е, че 95% от дамите имат височина в диапазона от 150 до 179 см. Ако височината ви се вписва в тази рамка, ужасно, в този момент знаете, че на Земята има милиони дами със същите параметри. Ако не, не трябва да бъдете и прекомерно строги към себе си, а по-добре се концентрирайте върху преимуществата на вашия растеж: ниските девойки наподобяват дребни и като предписание наподобяват по-млади за годините си. Високите дами от своя страна може да имат доста добър късмет за това да станат модели. И също така не е належащо да носят токчета, които предизвикат огромни проблеми с опорно-двигателния уред.

Целулит
Снимка: shutterstock  3 минуса, от които не би трябвало да се срамувате
Млади девойки и дами на междинна възраст, слаби и цялостни - всички те се пробват да преодолеят еднакъв проблем, чието име е целулит. Но тъкмо преди да похарчат доста пари за специфични разтривки и ексфолианти за битка с несъвършенството, малко хора се замислят върху обстоятелството, че 85-98% от дамите имат неравна кожа по бедрата, а мазнините в тази област не се разграничават от мазнините във всяка друга област на тялото. Нещо повече, съществуването на „ портокалова кожа “ няма съвсем нищо общо с възрастта или телесното тегло.

Сива коса и бръчки
Снимка: shutterstock  3 минуса, от които не би трябвало да се срамувате
Масовите медии интензивно приканват дамите да скрият по всевъзможен метод признаците на стареене, било то побеляла коса или бръчки. Навсякъде ни споделят, че привлекателността е равна на младостта и нищо друго. Ето за какво милиони дами харчат безчет пари и време за разнообразни козметични процедури, с цел да поддържат младостта си.

Разхождането със сива коса стана срамно в средата на 20-ти век, когато се появи първата домашна багра за коса. Сега обаче наклонността към непринуденост господства в областта на хубостта и затова даже известни персони отхвърлят да се боядисват в интерес на сивата коса. Сред тях са Мерил Стрийп, Салма Хайек, Гуинет Полтроу и други.

Бръчките също към този момент не се смятат за нещо срамно: лъскавите списания все по-често разгласяват фотоси на звезди, без да ретушират кожата им, а марките провеждат фотосесии с по-възрастни модели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР