Много е трудно да говорим за ценности. Преди 30 години

...
Много е трудно да говорим за ценности. Преди 30 години
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Днес все още е трудно да се водят дебати на тема кои са основните ценности

" Много е мъчно да приказваме за полезности. Преди 30 години нямахме убеденост на какво би трябвало да възпитаме децата. Днес главните въпроси пред просветителната система са два - знаем ли днешните деца, които ще бъдат дейни на пазара на труда през идващите 50 години, на какво би трябвало да ги възпитаме и какви са тези общи полезности, които ще ни сплотяват ", акцентира министър Вълчев. Той добави, че през днешния ден към момента е мъчно да се водят диспути на тематика кои са главните полезности, на които би трябвало да научим младежите. Това сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на конгрес за гражданското обучение и построяването на ценностната система у младежите, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".
По думите му " би трябвало да възпитаме децата на първо място в национална принадлежност. От друга страна човешките провокации, пред които сме изправени, са световни. Ние, като членове на Европейския съюз, който също има свои полезности, би трябвало да се съобразяваме и с тези от тях, които не опонират на националните ни полезности. "
" Видяхме, че имаме безспорния базов лист от полезности, за които сме уверени, че би трябвало да възпитаваме децата. Приели сме базовите полезности на демократичната народна власт. Оттам нататък приказваме по какъв начин да ги съвместим с груповия интерес ", съобщи министърът на образованието и науката. По думите му просветителната система е призвана да бъде главната институция, която да образува полезностите у децата. Той бе безапелационен, че би трябвало да възпитаме децата по този начин, че да бъдат положителни хора, да ги възпитаме в почитание и приемливост.
" Днес живеем във време, в което имаме доста фактори на средата, които работят в противоположна посока. Децата получават доста повече информация от екраните, в сравнение с от учебното заведение. Затова би трябвало да възпитаме децата на цивилен полезности ", уточни министър Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР