Много е сложен въпросът със смесването на респираторните инфекции. От

...
Много е сложен въпросът със смесването на респираторните инфекции. От
Коментари Харесай

Не знам какво трябва да направим, за да издържим още една такава вълна

" Много е комплициран въпросът със смесването на респираторните инфекции. От септември ще се появят сезонните . Към края на декември ще стартира и грипъ т. Ще забележим каква ще е имунизацията. И към този момент януари-февруари ще си имаме естествената зараза , която добавена към COVID-19 може да направи огромни провали. Първо – в допълнение ще натовари системата. Второ - с цел да си сигурен какво лекуваш – би трябвало да изследваш и за единия, и за другия вирус. И в този момент структурите на публичното здраве са, бих споделил, изтощени. Така че не знам какво би трябвало да създадем, с цел да издържим още една такава вълна . "
Това сподели националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в ефира на Българска национална телевизия.
" Преди да приказваме за стягане на ограниченията, би трябвало да приказваме за опциите от предотвратяване на сезонния грип . Надявам се, да разтеглим броя на имунизираните тази година, изключително измежду възрастните. Поискали сме да се внесат колкото може повече ваксини. Надявам се към края на септември да я имаме имунизацията и персоналните лекари да стартират да я слагат . Трябва да има подготвеност за лабораторни проучвания за двата вируса и да има подготвеност здравната система да поеме по-голямо натоварване, но какъв брой по-голямо може да поеме не зная, тъй като той и в този момент по никакъв начин не е малко ", акцентира още веднъж той.
По думите му нарастването на новите случаи на ковид в България не се дължи на неспазване на ограниченията против разпространяване на вируса, а по-скоро на това, че той е почнал да се предава по-леко. Освен това възрастовата граница на инфектираните пада под 50 година
Д-р Кунчев: Увеличените нови случаи не е единствено поради неспазване на мерките
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР