Много е рано да се произнасяме, да даваме оценка на

...
Много е рано да се произнасяме, да даваме оценка на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да подкрепим усилията на Петков за РСМ

Много е рано да се произнасяме, да даваме оценка на метода на премиера Кирил Петков за извънредно комплицирания проблем с Република Северна Македония. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. " Дали има напрежение сред президента и премиера, би трябвало да попитате тях. Аз не мога да съм инструмент за премерване на напрежение ", сподели той в отговор на журналистически въпрос.

" Струва си да опитаме при очевидната опция на тези връзки, при съществуването на нови държавни управления и в двете страни, да стартираме с положително и с подаване на ръка в един положителен звук ", счита Христо Иванов. " Много е значимо да успеем да намерим излаз от този извънредно комплициран възел на проблеми, които имаме, и в този смисъл считам, че би трябвало да подкрепим напъните на премиера Петков да даде подтик в положителен дух. Винаги има време да се мръщим, да тропаме по масата, това в никакъв случай няма да загубим като опция, само че доста е елементарно да загубиш опцията да почнеш с добра нотка ", добави той. 

" Отказът на министър Нинова да отиде в Северна Македония е аргументиран, тъй като става дума на реакция - и съм сигурен, че това показва решение на кабинета и ние го поддържаме - на срещите, които господин Пендаровски откри за належащо да организира, които са си явна провокация, само че това се случи във времето откакто ние подадохме ръка ", разяснява още Иванов. Той уточни, че постоянно има време да покажем другата страна на монетата, тъй че намира рецензията по визитата на премиера за неуместна.

Попитан дали искрите сред президента и премиера ускоряват предчувствието му за предварителни парламентарни избори, ръководителят на ПГ на ДБ обясни, че не е имал предусещане, а е споделил, че като организация би трябвало да са приготвя и за този сюжет, само че се работи за стабилизиране на обединението и на ръководството. " И в полза на истината, то се крепи на стабилността на обединението тук в Народното събрание, а не на връзките с президента ", посочи той и успокои, че в Народното събрание обединението работи добре.

По повод смяната на борда на " Булгаргаз ", Иванов уточни, че това е изключителна подготвеност на изпълнителната власт и прикани да се изчака да се види по какъв начин ще се развият процесите.

За представянето в Брюксел на концепциите на Движение за права и свободи за промени в Конституцията, депутатът сподели, че става въпрос за отчитане на действителността, че измененията в Конституцията са неизбежни. " Целта на комисията, която ще бъде определена на следващия ден в Народното събрание, е не да си задаваме въпроса дали ние ще подкрепим тях или те ще поддържат нас, а всички дружно да намерим консенсус и да се обединим към едни общи нужни на България промени ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР