Много е рано да се каже как ще изглежда конституционната

...
Много е рано да се каже как ще изглежда конституционната
Коментари Харесай

Искрен Митев, ПП за импийчмънт на Радев: Ще му дадем възможност да се излага

Много е рано да се каже по какъв начин ще наподобява конституционната промяна, конституционната комисия не е проработила още. Рано е да се каже по какъв начин ще наподобява тази промяна. Това е в бъдещето. Промяната по Конституцията ще бъде такава, че да може да съжителстваме дружно, сподели пред Euronews Bulgaria депутатът от Политическа партия Искрен Митев.

Реформата би трябвало да дава отговор на днешната действителност. Не знам какъв е бил претекстът на срещата с Движение за права и свободи. Аз не виждам въздействие на Движение за права и свободи в този кабинет. Ако има такова щеше да имат министри, постове, нещо. Ние имахме два гласа от тях. Ние видяхме съзнателно понижаване на кворума в залата при приемането на господин Пеевски за конституционната комисия. Има скрити болшинства, сделки и това е по-притеснителното ", сподели още той.

" Точно заради обстановката, в която основният прокурор се среща се пробват да го махнат или да му потърсят отговорност. Трябва да има конституционно болшинство по тази причина. Това съгласно мен ще се бави оптимално доста време. После, в случай че се случи нещо и президентът ще се бави с указа. Интересно ми е до тогава на какъв брой народни представители ще се изискат имунитетите. Когато се взема решение да се направи промяна на тази система внезапно се оказва, че се желае имунитета на 20 народни представители. Интересно ми е какво ще се разкрие още и за какви хора. Реално ние това искахме, тази система да работи по този начин. Моето мнение е, че всеки би трябвало самичък да си даде имунитета. Ще имаме спор в групата и ще решим по какъв начин ще гласуваме за имунитетите ", разяснява Митев.

На въпрос дали биха подкрепили импийчмънт на президента Радев, Митев отговори:

" Смятам, че не постоянно най-хубавият ход е да отстраниш собствен конкурент. По-скоро да му дадеш опция да се излага. Виждаме, че Радев провокира публичното съмнение. Видяхме какво се случи, когато той се опита да компрометира опитите за основаване на постоянно държавно управление. Чуваме от кметове, че той върви и се пробва да си построи локални структури "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР