Много е пресилено да се казва, че пада възрастта на

...
Много е пресилено да се казва, че пада възрастта на
Коментари Харесай

Бивш здравен министър се скара заради преувеличението със смъртността от коронавирус

Много е пресилено да се споделя, че пада възрастта на умрелите от ковид. Това изрично съобщи някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков, който акцентира, че има прекомерно малко случаи, с цел да се прави статистика. „ Което може да се спести, да се спести ”, е неговата теза.
През 2018 година, всеки ден почти умират по 42 души, по данни на Национален статистически институт. За това не се споделя нищо, даде различен образец Ненков.
Дотук с ограниченията, които властта взема, здравната система се оправя извънредно добре, като гледаме броят на умрелите от % на популацията, акцентира Ненков пред Нова телевизия.
По въпроса дали би трябвало да се почне всеобщо тестване за разкриване на антитела, доктор Ненков отвърна, че при правене на PCR тест всеобщо ще се изчерпа ресурсът за хора, които ще имат потребност от удостоверение на положението си поради постъпване в болница.
Вариантите са два – едното е да се пуснат всички на работа, „ ще умрат 5000 индивида ” и сбогом. Второто са ограничаващи ограничения – имаме 10 умряли, извънредно е за техните фамилии, само че приказваме за обществото, изброи Ненков.
Д-р Ненков сподели и друго – при най-тежките случаи, т.е. обдишване поради положение от ковид става въпрос за доста съставни елементи. " Не може да кажем занапред дали ще ни стигнат реаниматорите – това ще го разберем юни-юли ", съобщи някогашният здравен министър. Но акцентира нещо друго – поради потребността от многофункционалност, лекарите изключително в провинцията имат доста опит и знаят доста неща. Ненков не счита, че реаниматорите в провинцията ще имат проблем с експертизата.
Процесът на възобновяване на белодробната функация е муден, става малко по малко. Процесът е строго избран, изясни доктор Ненков. На първо място той уточни съпротивителните сили на пациента, лечебната скица и знанията на реаниматорите.
" Реанимацията постоянно е на загуба. Реанимацията постоянно е бодил в окото на този, който ръководи комерсиалното сдружение. Какво ще се промени в опазването на здравето е безспорна друга, мъчителна тематика, която в този момент не желая да разясня ", съобщи доктор Ненков. И не можа да отговори дали на 30 март 200 български лекари и медицински сестри са отлетели с чартър в Австрия, с цел да работят там.
За край Ненков беше безапелационен и за друго -. " Човек не може да реши с какво да бъде лекуван, като не е доктор ", сподели лекарят, който визираше запасяването с медикаменти - " ужасна работа е това ".
Според доктор Асен Меджидиев от Столичната лекарска гилдия, наложително би трябвало да търсим персоналния си доктор, в случай че има признаци като температура, кашлица и хрема.
Още: " В Италия може би стигнаха платото на болестта с ковид, само че СЗО е мощно обезпокоена за света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР