Много е неприятно отношението на РСМ към България и българската

...
Много е неприятно отношението на РСМ към България и българската
Коментари Харесай

Журналист за екшъна на границата с РС Македония: Провокация имаше от тамошната полиция!

Много е неприятно отношението на РСМ към България и българската държавност. Не се е случвало границата ни да е затворена и след това да има връчен документ, че български жители са опасност за тяхната страна. Северномакедонските управляващи желаеха да унищожат опцията за взаимно честване. Цялата ни делегация е чакала 4 часа, с цел да поднесат венци на гроба на Гоце Делчев, вместо да го създадат дружно с тяхната, каквато е рекомендацията на Европейска комисия. В Северна Македония се е трансформирало в всекидневие да се заплашват със гибел българи и полицията да не взема отношение. Това сподели за " Твоят ден " Виктор Стоянов от фондация " Македония ".
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 877
Според него България не трябва да връща ветото, тъй като това е последна мярка. " РСМ сама стопира своята интеграция. Те не напредват в своите договаряния, не се доближават към Европейски Съюз по свое предпочитание. Трябва да се подкрепи българската общественост в РСМ. Необходима е дълготрайна политика за доближаване на македонското общество с България ", съобщи той.

Стоянов разкри, че получава закани за ликвидиране от северомакедонци на етническа основа. И добави, че е изпратил десетки сигнали до полицията в Скопие, само че няма никаква реакция. 

Журналистът Захари Белчев счита, че от страна на РСМ няма воля за усмиряване на обстановката. " Опитват по всякакъв начин да отдалечат двете страни.

" Окрили ги повдигането на ветото и помислиха, че мога да работят като по комунистическо време. Боричканията станаха 15 коли зад нас. Провокация имаше от тамошната полиция, бяха изпратили цивилни и жандармерия, даже техни медии бяха строени, явно се очакваше да се сътвори провокация. След като стояха часове имаше запитване за какво нещата не стават по-бързо. Провокацията беше търсена. Мерките не бяха за сигурност, а за недопускаемост на българи до гроба на Гоце Делчев ", описа той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР