Много е неприятно месеци след като сте си оформили алеята

...
Много е неприятно месеци след като сте си оформили алеята
Коментари Харесай

Ето как да се отървем от тревата поникнала между плочките, без вредни химикали

Много е неприятно месеци откакто сте си оформили алеята в двора, сред плочките за поникне трева. Има няколко ефикасни метода за справяне с казуса.

1. За унищожаване на тревата с корена ще помогне специфичен култивиран L-образен нож

В магазините за домашни принадлежности подобен нож може да се откри като почистващ апарат за фуги или култивиран нож.

2. Използването на хербициди е един от най -ефективните способи за битка с плевелите, въпреки че не се приема с особена ненаситност от притежателите на парцели

Можете също да употребявате хербициди- химически разтвори за битка с плевелите. Има смисъл да се употребяват обичайни химикали, в случай че няма потребни насаждения по пътеките, защото хербицидите също могат да увредят кореновата им система. Вместо химически разтвор можете да обработите фугите с органични артикули на основата на оцет, да изсипете елементарна готварска сол сред плочките. Това отнасяне е по-безопасно, по-меко и може да се употребява даже в зоната, където ще играе малко дете. Необходимо е покритието да се обработва в изсъхнало време, с цел да се избегне измиването на продуктите с дъждовна вода. Препоръчително е да се тества резултатът на препаратите върху дребна повърхност, преди да се употребява върху цялата настилка. Той е в положение да проникне надълбоко в пролуката сред плочките и под корена на плевела. По този метод, откакто отстрани плевела от корена, ще предотвратите по-нататъшен напредък и удебеляване, като в същото време запазите целостта и спретнатия тип на покритието.

След използване на хербициди, тревата изсъхва за една седмица

3. Използването на шлаково брашно за разливане на фуги

Брашното, материал, получен посредством пресяване на гранит, варовик и шлака, съвършено ще защищити от поникване на семена от бурени.

Брашното има ниско равнище на радиация, тъй че този материал се смята за безвреден даже за дребни деца. Много монтажници на плочки употребяват най-вече този материал както при полагане на тротоарни плочи, по този начин и при запълване на фуги сред плочките. След обработката на фугите е належащо повърхността да се изплакне щедро с вода, брашното се втвърдява, а плевелите просто няма да се вкоренят сред тротоарните плочи. Не забравяйте да тествате технологията на дребна повърхност, в случай че полагате цветни плочки.

4. Заливане с вряща вода

Най-безопасният, само че с най-кратък резултат способ е да се попари плевелът с вряла вода, последвано от изплакване на стръковете с водата със мощно налягане. Този способ ще помогне за решаването на казуса с растителността за седмица или две, след което фугите ще би трябвало да бъдат обработени още веднъж.

Сега знаете главните способи за управление на плевелите, растящи сред плочките, и можете умерено да ги употребявате при полагане и обработка на тротоарни плочи във вашия двор.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР