"Много е нагъл този Живко! Бил се разкаял затова го

...
"Много е нагъл този Живко! Бил се разкаял затова го
Коментари Харесай

Замесен в Черния Великден вече е на свобода

"Много е безочлив този Живко! Бил се разкаял по тази причина го пуснали предварително. И по какъв начин си показва той разкаянието? Като върви да се кълчи по нощни заведения и не изтрезнява ли? Ето, полежа няма и 4 години в затворническо общежитие и в този момент си живее живота. А нашите деца изгниха в гробищата! " Такова отвращение показаха роднините на убитите 6 деца в Черния Великден на 2011 година пред "Телеграф ".

На 27.09 м.г. влиза в действие правосъдното решение за предварително освобождение на Живко Желев. Това е момчето, което даде ключовете на колата палач на братовчед си Даниел Георгиев малко преди нещастието, която зачерни целия Симеоновград. Живко излиза от пандиза предварително, откакто търка наровете 44 месеца и 10 дни. Остатъкът от наказването му е сменен с 2 -годишна условна присъда. Назначени са му и пробационни ограничения.

На 3.05. 2012 година на 12 години в затворническо общежитие от затворен вид бе наказан Даниел Георгиев. Именно той е водачът на опела, който съда призна за отговорен, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на повече от едно лице и междинна телесна щета на повече от едно лице в нетрезво положение, като казусът е изключително тежък. 15 година отнемане от удостоверение за ръководство на МПС постанови още съдът, както и да заплати 2504 лв. разходи по делото.

Същия ден на 10 година отнемане от независимост при същите условия и 13 година без брошура беше наказан братовчед му Живко Желев по обвиняването, че е дал ключовете за колата, с която във съдбовната вечер бяха прегазени 6-те деца. 1454 лв. за разноските би трябвало да заплати той съгласно решението на съда. На 17.01 2014 година в 9 часа сутринта двамата наказани са задържани и закарани в пандиза в Стара Загора.

Същия ден обаче темида е показала отзивчивост към Живко. Живко ще лежи 7 вместо 10 години. Няма да има право да сяда законно зад кормилото на автомобил 10 вместо първичните 13 години. "Живко не е в града. Няма работа тука, пък и момчето се опасява от възмездие. Установи се някъде из София, работи, има квартира. Крои проекти да замине в чужбина, само че за това би трябвало да събере някой лев ", описват близки на Живко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР