Много е лесно да обясня какво е Европа, както и

...
Много е лесно да обясня какво е Европа, както и
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Много лесно се говори за Европа, когато виждаме резултатите от нейната подкрепа

Много е елементарно да обясня какво е Европа, както и смисъла от Европейския съюз, когато единствено с взор, на 500 м, се виждат резултатите от най-малко 10 осъществени плана. Това сподели претендентът за евродепутат Андрей Новаков в село Ягода, община Мъглиж.

Новаков бе дружно с Николай Диков, който също е част от листата на ГЕРБ за идните избори за Европейски парламент, с цел да се включат в формалното разкриване на напълно рехабилитирана улица в мъглижкото село. Проектът включва ремонт на основен водопроводен клон, изцяло асфалтиране на уличното платно и замяна на тротоарните площи. Стойността е 1 155 000 лева, средствата са отпуснати от Министерство на районното развие и благоустройството. По време на откриването стана ясно, че и други улици ще бъдат ремонтирани и още 1.3 км от водопроводната мрежа актуализирани, което се случва с помощта на европейската взаимност.



„ Важно е Европа да бъде на районите, да се усеща от всеки един човек. Тук не се е случвало нищо от 50 години насам, а през днешния ден имаме актуализирани площад, улици, стадион, доста други неща, които са значими за всеки един от нас. Това е първото ми посещаване в Ягода, само че съм сигурен, че няма да е последното. Ваш другар и дипломат съм “, акцентира Андрей Новаков.

Той добави, че кметът на Мъглиж Господин Господинов и екипът му са получавали и няма да спрат да получават районна, държавна и европейска поддръжка, тъй като единствено с обща и координирана работа се реализират положителни резултати.

„ Убеден съм, че съм част от най-хубавата листа, формирана от претенденти, които ще отнесат всеки един районен въпрос до Европейския парламент. Вярвам на Андрей Новаков, тъй като той е бил образец тъкмо за това – тематиките, които вълнуват нас тук, да бъдат включени в европейския разговор, с цел да имат своето решение “, добави и Николай Диков. „ Като общински консултант през последните осем години разбрах, че е от основно значение да имаме нашия глас в Европейски Съюз. Затова е и моя идея да осигурим дълготрайна и постоянна работа на енергийния комплекс „ Марица изток “, както и на целия ни район “, безапелационен бе Диков.



Андрей Новаков акцентира, че ще отстоява бъдещето освен на източномаришката енергетика, само че и на цялата старозагорска област. „ Хората, които дават честния си труд, заслужават поддръжка, дължа им го “, съобщи той.

Заместник-кметът на Мъглиж доктор Душо Гавазов поздрави претендентите за представители в Европейски парламент за напъните и помощта до този миг и изрази убеждението си, че това няма да се промени. Той добави, че следва ремонт и на други улици, както и внедряването на ограничения за енергийна успеваемост на постройката на общинската администрация. „ В Мъглиж ще бъде построено и футболно игрище с изкуствена настилка, още веднъж посредством оперативните стратегии “, добави доктор Гавазов. Той



напомни още, че през миналия програмен интервал е осъществен ремонт на читалища в селата Ягода, Ветрен, Тулово и Дъбово. Рехабилитация е имало и за водопроводна и пътна мрежа в общината.

Заедно с претендентите за евродепутати Андрей Новаков и Николай Диков бе и регионалният координатор на партията Пламен Йорданов. Заедно те се срещнаха и с поданици на селото в локалното читалище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР