Много е казано за ползите от супичките, макар че все

...
Много е казано за ползите от супичките, макар че все
Коментари Харесай

Тайната на супа топчета- децата дори я обожават и винаги искат по още една купичка

Много е казано за изгодите от супичките, въпреки че все по- рядко към този момент се срещат на масите ни. Добре е за вашето здраве поне няколко пъти седмично да включите супа в диетата си. Мислите ли, че това, което е потребно, не постоянно е вкусно? Развенчаваме този мит с елементарна рецепта за вкусно богато ястие . Дами и господа, добре пристигнали! Негово Величество чорба топчета

Супа с кюфтета и картофи или по този начин наречената чорба топчета

Това просто ядене би трябвало да е познато на всяка стопанка. Затова взехме решение да споделим една универсална рецепта за супа с кюфтета и картофи. Не единствено е вкусно, само че и красиво, както е на фотографията. Всичко поради изобилието от пресни зеленчуци.

Съставки

400 г телешка или свиснка кайма
1 яйце
1/2 супена лъжица брашно 
1 глава лук
1 морков
3 картофа
1 домат
1 връзка магданоз
1/2 черен пипер
1 скилидка чесън
2-3 бр. дафинови листа
сол, черен пипер на усет

Подготовка

Първо сложете водата в тенджера на огъня. Докато се затопли, започнете с каймата. Трябва да се посоли и добави черен пипер. След това разбийте едно яйце и разбъркайте.
 За да останат нежни кюфтенцата, има дребна загадка. Добавете половин супена лъжица брашно от грис към каймата. Разбъркайте още веднъж.

След това започнете да оформяте кюфтенцата. За да не полепне каймата по ръцете ви, навлажнете дланите си с вода. Вземете малко кайма с лъжица и навийте дребни топчета. Когато каймата е подготвена, поставете чинията с кюфтета в хладилника.

 Сега можем да стартираме да работим със съставките за супата. Нарежете лука на ситно и го прибавете в тенджера с вряла вода. И го сложете още веднъж на огъня.

Междувременно се погрижете за морковите. Необходимо е да се настърже на едро ренде. Когато приключите с това, изпратете настърганите моркови в тенджерата, където лукът към този момент се вари.

 Обелете картофите и ги изплакнете добре. След това го нарежете случайно: на ленти или кубчета. Изпратете картофите в тенджерата – до лука и морковите. Посолете водата.

Изчакайте бульона да заври още веднъж и по-късно прибавете едно по едно кюфтенцата. Оставете да къкри 15–20 минути.

Последната стъпка е да нарежете доматите на дребни кубчета. Ще придаде приятна киселост на вашата чудесна кюфтета и картофена чорба.

Нарежете магданоза на ситно. Черните чушки би трябвало да бъдат нарязани на половин пръстени. Добавете дресинга към кюфтетата и картофената чорба

Накрая прибавете изцедения чесън и няколко дафинови листа. Гответе още 2-3 минути.

След като включите супата, оставете я да се вари към половин час. Всяка стъпка от тази рецепта може да се види тук

Ето една вкусна и здравословна чорба с кюфтета и картофи е подготвена! Ще се хареса както на възрастни, по този начин и на деца. Ястието ще се трансформира в акцента на всяка вечеря. Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР