Много е близо Украйна и дрънкането на оръжие и ескалацията

...
Много е близо Украйна и дрънкането на оръжие и ескалацията
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Руските заплахи трябва да се разглеждат в МС, а не в консултативния съвет при президента

Много е близо Украйна и дрънкането на оръжие и ескалацията на напрежението има закани за националната сигурност. Това изисква да изпълняваме нашите съюзнически отговорности. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия водачът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

Русия си разрешава надменно държание. Ние сме суверенни страни и ще членуваме в тези организации, които са гаранти за нашата национална сигурност. Българските институции би трябвало да отговорят ясно, както отговори министър председателят Кирил Петков, уточни генералът.

Той акцентира, че не е мястото в консултативния съвет към президента този проблем да се разисква. Министерски съвет дава отговор за публичния ред и сигурността на страната. Така е по закон и Конституция. Правителството и министър председателят би трябвало да следят всички опасности за националната сигурност. А министър-председателят и кабинетът би трябвало да бъдат виновни пред Народното събрание. Консултативния съвет е единствено съвещателен, само че той би трябвало да се привиква всеки месец.

Казусът районен съд Македония

По отношение на Македония би трябвало да сме доста деликатни. Защото от една страна имаме интерес Западните Балкани да се причислят към Европейски Съюз. От друга страна, би трябвало да желаеме от РСМ да съблюдава Договора. Тоест, да бързаме постепенно – да желаяме да бъде преустановен езика на омразата, би трябвало двата народа да си взаимодействат... ВМРО-тата от двете страни на границата имат огромни „ заслуги “ за сегашните връзки сред двете страни, като наливаха вода в мелницата на Сърбия. Натиск може да има, само че България е суверенна страна и ще взема решения съгласно своя народен интерес.

Съдебната промяна

Съдебната промяна би трябвало да се реализира, само че би трябвало да се подхващат такива дейности във връзка с правосъдната система, че българите да имат чувството за правдивост. Това е приоритет на властта. Трябва да създадем условия и преговаряме с всички политически сили по тази тематика, с цел да се види къде са пресечените точки. Трябва да се търси необятен публичен и политически консенсус.

Коалицията

Радев и Йотова би трябвало да схванат, че времето на служебните кабинети завърши, към този момент има постоянно определено държавно управление, което би трябвало да взема решение проблемите. Важното е управническата стратегия да се съблюдава. Бавно, само че към този момент машината се завърта. Очаквам от държавното управление по-ефективна работа във връзка с престъпността, изясни ген. Атанасов и добави, че това е директно обвързвано с ефикасната работа на прокуратурата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР