Много думи бяха изречени в днешния дебат. С уважение към

...
Много думи бяха изречени в днешния дебат. С уважение към
Коментари Харесай

ГЕРБ заплаши Кирил Петков със затвор

„ Много думи бяха изречени в днешния спор. С почитание към проф. Габровски, не мога да кажа същото за част от неговите министри като Николай Павлов, който имам вяра, че действително е ощетил страната с над 1 млн. лева дневно като подписва анекса с азерската компания и се отхвърля от евтиния газ. Въпросът е кой е предложил Николай Павлов да е министър в това държавно управление и има ли и други министри, които са предложени от същите хора. Докато Борисов оглавява ГЕРБ няма по какъв начин нито партията, нито държавното управление излъчено от партията да остане без значение от същите тези хора, които дружно с Борисов са източвали страната в последните 12 години “.

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков от трибуната на Народното събрание по време на дебатите за избор на кандидатурата на проф. Николай Габровски за министър-председател, както и оферти от него състав на Министерския съвет с първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Петков уточни, че е време да се вкара нова процедура в България " политиците да си съблюдават обещанията ", означи той и подсети, че още в предизборната си акция са дали обещание да не поддържат държавно управление на ГЕРБ и посочи, че в този момент вършат тъкмо това. Речта му предизвика отговор от Делян Добрев , който сподели:

„ Вие направихте признания – единствено от вас, или от Асен Василев. Ако Николай Павлов е отговорен за един милион дневно, значи и вие сте отговорни. Моят съвет е да ги запазите за друго място. Аз през вчерашния ден получих писмо от Министерство на вътрешните работи за инспекция, след която материалите са дадени на СГП. За вашите изказвания ние сме пуснали писмо в ГДБОП и ДАНС. Николай Павлов е очевидец против вас и по тази причина го атакувате. И да ви кажа, в случай че Николай Павлов стане, вие ще лежите “.

Самият Павлов , претендент за министър на енергетиката, съобщи:

Кирил Петков и кръг от по този начин наречени специалисти спретнаха една неистина, по какъв начин аз съм лимитирал азерския газ с цел да могат да влязат медиаторите. Освободен беше и доцент Иван Иванов от КЕВР. Вкарването на медиаторите беше невероятно, в случай че ние бяхме там. Те заграбиха стотици милиони. Страх ги е, тъй като ще им търсят сметка. Около 1 милиарда има задължения Булгаргаз и милиони загуби, пазарът на природен газ беше разрушен. Никой не желае слаб съдружник, Булгаргаз беше гръбнака на българската стопанска система. Ние спасихме контракта от управлението на Булгаргаз и един от министрите в залата, с помощта на кралския юрист на Англия. На 4-и май вие дадохте дума, че газопроводът ще бъде издигнат - само че той не беше, нито пък получаваме количествата на договорната цена “.

На собствен ред, Кирил Петков още веднъж застана на трибуната за отговор: „ Точно на първото изявление на първия министър се видя, че миражът за самостоятелни министри е строшен . Ние знаехме, че това е следващият избор „ кукли на конци на Борисов “ , и го видяхме на процедура “.

От ГЕРБ пробваха да привлекат като подкрепление служебния министър на енергетиката Росен Христов и премиера Гълъб Донев, които да потвърдят думите на Николай Павлов. „ Ако някой твърди, че е „ смяната “ и тази „ смяна “, която изрича неистини от парламентарната естрада, ще се завръща, то е време да чуем истината “, сподели Десислава Атанасова . „ Премиерът в лицето на господин Гълъб Донев, да вземе думата и от тази естрада да каже правилно ли е това за стотиците милиони, ограбени от българския народ “, поддържа я Делян Добрев. Водещият съвещанието Йордан Цонев обаче отхвърли да почете желанието им и подсети, че министрите имат право да вземат думата когато и да е – стига сами да пожелаят това. „ Моля ви да не превръщате дебата за избор на държавно управление и министър-председател в съд “, скара се на ГЕРБ той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР