Много други страни желаят да закупуват руска енергия, докато Европа

...
Много други страни желаят да закупуват руска енергия, докато Европа
Коментари Харесай

Песков: Много други региони биха купували руски газ вместо Европа


Много други страни желаят да закупуват съветска сила, до момента в който Европа се стреми да понижи зависимостта си от доставки с генезис от Русия. Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на питане, по отношение на вероятно дълготрайно преустановяване на доставките към Европа, заяви Ройтерс.

Други купувачи могат да компенсират неналичието на търсене от Европа, съобщи Песков на брифинг пред кореспонденти. " Европа не е единственият консуматор на природен газ, а и не е единственият континент, който се нуждае от газ ", добави той.

По думите му " има райони, които се развиват с доста по-бързи темпове (...) те могат да компенсират (намаленото) търсене на (руски) газ в Европа ".

От началото на войната в Украйна, Европейският съюз се ангажира да понижи зависимостта си от съветската сила, като вкара ограничавания върху вноса на съветски нефт и предложи таван на цените на съветското синьо гориво.

Същевременно съветският държавен газов колос " Газпром " фрапантно понижи размерите, които доставя за Европа, като се базира на несъблюдение на условието за възнаграждение в рубли от страна на клиентите, вместо в избраните в договорите долари или евро. От Москва акцентират като причина и механически повреди по оборудването " Северен поток-1 ", за които упреква наложените западните наказания.

Сред страните, които се възползват от спада на съветския експорт за Европа, е Китай, който купува повече и по-евтина сила от Русия. Също по този начин се разисква огромен нов инфраструктурен план за транспорт на газ до Китай през Монголия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР