Много домакини тръгват със замах към мивката да излеят водата,

...
Много домакини тръгват със замах към мивката да излеят водата,
Коментари Харесай

Защо да не хвърляме водата от макароните

Много домакини потеглят със размах към мивката да излеят водата, в която са варили макарони или спагети единствено до преди минути.

Истината е, че това напълно не е добра концепция – нито за канализацията, нито за водата, която отива „ зян”, написа Актуално. Оказва се, че тази на пръв взор непотребна течност може да е много потребна. Как и защо разберете в този момент.

1. За приготвянето на сос

Водата, в която е варена пастата, е идеалната основа за приготвянето на сос, тъй като съдържа нишесте, с помощта на което с лекост ще постигнете копринено гладка текстура.

2. Течност за миене на съдове

Да, тази вода наподобява мръсна, само че в действителност нишестето в нея работи като почистващ сътрудник. То разтваря мръсотията върху чиниите и тиганите.

3. Тор за цветя

Водата от пастата е потребна за стайните растения. Разбира се, преди да полеете цветята, тя би трябвало да се охлади. И е още по-добре, в случай че в нея няма сол.

4. Маска за коса

Със сигурност сте чували за изгодите от оризовата вода. Ако на косата ви липсва искра, използвайте водата от пастата. Навлажнете с нея косата си, изчакайте няколко минути и по-късно измийте с шампоан, както нормално. Косата мигновено ще възвърне блясъка и мекотата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР