Много доброволци се включиха в организирано почистване на домашната“ планина

...
Много доброволци се включиха в организирано почистване на домашната“ планина
Коментари Харесай

Доброволци почистиха Витоша

Много доброволци се включиха в проведено разчистване на „ домашната “ планина на софиянци под наслов „ Заедно за по-чиста Витоша “! Хора от всевъзможни обществени пластове и възрасти, измежду които доста фамилии с деца и младежи, участваха в акцията и се сплотиха с единствената цел да се погрижат за обичаната планина!

Зоната на разчистване беше в едни от най-посещаемите елементи на Витоша , както през зимата по този начин и през лятото, в региона на хижа Алеко, Меча Поляна, Черни връх, Витошко Лале и Голи Връх . Със взаимни старания, преди времето да се скапе и с цел да завали пороен дъжд премесен с градушка, доброволците съумяха да съберат над 25 m³ хетерогенен боклук! Участниците в самодейността бяха извънредно удовлетворени и щастливи, че вършат нещо положително за планината.

Това е първото събитие от акцията „ Заедно за Витоша “ , която основателите желаят да продължат и развият за вбъдеще. Целта е взаимно с доброволци, спонсори и институции, да се провеждат разнообразни събития с грижа за природата и възстановяване изискванията в планината.

„ Заедно за по-чиста Витоша “ се реализира благодарение на ФИНО България и поддръжката на Витоша ски, Община Витоша, Фондация „ София - Европейска столица на спорта “, ДПП Витоша, Планинска избавителна Служба и други.

Участниците в акцията имаха опция да се възползват от безвъзмезден проведен превоз от града към планината , прилагане на лифта „ Витошко лале 1 “ и освежаващи питиета, а всеки донесъл цялостен чувал на пунктовете за събиране на боклук, получи превъзходен подарък за спомен от събитието. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР