Много добре знаем, че при нови търговски преговори със САЩ,

...
Много добре знаем, че при нови търговски преговори със САЩ,
Коментари Харесай

Европа няма да се поколебае да отвърне на митата на Тръмп

Много добре знаем, че при нови търговски договаряния със Съединени американски щати, ние ще преговаряме под напън и едностранните дейности на Вашингтон пречат за постигането на съответно съглашение. Ако Щатите подхващат нови ограничения против европейския импорт, ние ще отговорим със същото. И въпреки всичко гласовете срещу нови договаряния сред двете страни биха работили за опазване на напрежението сред Европейския съюз и Съединени американски щати.

Това съобщи еврокомисарят по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом пред Европейския парламент по време на чуване в Страсбург през днешния ден. Тя показа предлагането на Европейската комисия (ЕК) за започването на нови договаряния сред Европейски Съюз и Щатите във връзка с търговията.

Припомняме, че през лятото на предходната година ръководителят на Европейска комисия Жан Клод-Юнкер организира среща с американския президент Доналд Тръмп по този въпрос на фона на риска от налагането на цени върху импорта на европейски коли на пазара в Съединени американски щати.

" Съгласихме се да работим дружно за реализиране на нулеви митнически цени, нулеви немитнически бариери и на нулеви дотации за промишлените артикули ", разяснява след диалозите тогава американският държавен глава.
 Европейски Съюз предложи на Тръмп съюз против Китай, в случай че не постанова мита на блока
Европейски Съюз предложи на Тръмп съюз против Китай, в случай че не постанова мита на блока

Европейски Съюз е " надълбоко афектиран " от обстоятелството, че Съединени американски щати дефинира вноса от блока като риск за националната сигурност

" Съвместното съглашение сред Жан-Клод Юнкер и Доналд Тръмп от предходната година очерта позитивна наклонност с най-важния търговски сътрудник на Европейския съюз. През предходната седмица направихме оценка с отрасловата работната група и очертахме насоките за пускане на нови договаряния. Това включва премахването на митата на промишлените артикули ", съобщи Малмстрьом през днешния ден в Екологичен потенциал.

По нейните думи макар че и към настоящия миг митата са ниски, може да бъде реализирано в допълнение понижаване. Еврокомисарят добави, че премахването на цените върху промишлените артикули би довело до усилване на конкурентоспособността на фирмите и от двете страни.

" Промените биха дали отражение върху стокообмен на стойност от 26 милиарда $ ", подчертава още Малмстрьом и добави:

" Повишените мита да бъдат сведени до нулеви ставки е по-добре, в сравнение с да бъдат въведени спомагателни мита за колите и автомобилните елементи. ".
 Световна криза и €7 милиарда загуби: Ще вкара ли Тръмп мита върху колите?
Световна криза и €7 милиарда загуби: Ще вкара ли Тръмп мита върху колите?

Държавният глава на Съединени американски щати има 90 дни, с цел да вземе решение

От групата на ЕНП обявиха, че преди да бъдат стартирани нови търговски договаряния с Щатите е належащо Брюксел да изследва всички благоприятни условия за постигането на оптимални изгоди за Европейски Съюз. По думите на техния представител не е належащо да бъдат " изостряни в допълнение комерсиалните връзки с Щатите ".

Според ЕКР сходни договаряния биха били в изгода за европейските консуматори изключително що се отнася до промишлените артикули и в частност на вноса на конфекция и обувки. От групата обаче упорстват в диалозите да бъде включен въпросът за цените върху вноса на алуминий и стомана.

Срещу нови договаряния с Вашингтон се оповестиха от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, като те обявиха, че " няма да договарят с револвер, опрян в тила и в изискванията на опасност ".

Те подчертаха, че митата върху вноса на алуминий и стомана са към момента в деяние, както и че Европейски Съюз е нараснал доста вноса на соеви кълнове и природен газ от Щатите, а отстъпки от страна на американската администрация " към момента липсват ".
 Европейска комисия: Ще отговорим бързо на Щатите, в случай че вкарат мита върху вноса на коли от Европейски Съюз
Европейска комисия: Ще отговорим бързо на Щатите, в случай че вкарат мита върху вноса на коли от Европейски Съюз

Това разгласи представителят на Комисията Маргаритис Схинас
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР