Много добре трябва да се сметнат ползите от намаляването на

...
Много добре трябва да се сметнат ползите от намаляването на
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Рекордните цени на доматите и краставици са следствие от кризата с енергийните ресурси

" Много добре би трябвало да се сметнат изгодите от намаляването на Данък добавена стойност, резултатът върху пазарните играчи и върху бюджета. По предписание данъчните ставки не би трябвало да се пипат. Като краткосрочна мярка, предвид на обстановката сега, може да се намерения за сходен вид, само че аз не съм последовател това да стане предписание ", съобщи ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов в студиото на " Директно ".

Според него има какво да се поправи в комерсиалните практики, в метода на взаимоотношение сред пазарните играчи и метода на логистиката и предлагането.

" Едва ли цените ще мръднат от тези нива. Има доста детайли на презастраховане, на напрежение при пазара. Ключовият детайл е стабилизиране на пазара на тока и на енергийните запаси ", акцентира той.

По думите му земеделският бранш е подложен на сериозен напън.

" Пипането на данъчни ставки е нездравословно събитие. Трябва да се направи добър план и да се стикова с упованията за енергийния пазар ", означи Иванов пред Bulgaria ON AIR.

В момента са нужни директни помощи в кратковременен аспект във връзка с индустриалните ни браншове, уверен е събеседникът.

" Сега имаме стабилизиране на пазара що се отнася до главните хранителни артикули. От началото на годината имаме едно изменение на цените на храните с 3,9%. Това е въз основа на тези 30 съществени хранителни артикули - варива, олио, меса, млечни артикули и така нататък ", уточни Иванов.

В момента следим рекордни цени на домати и краставици, а това е разследване на рецесията с енергийните запаси, счита той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР