Много добре разбираме, че отговорността е наша и ще я

...
Много добре разбираме, че отговорността е наша и ще я
Коментари Харесай

Румен Радев пред ИТН призова вариантът предсрочен вот да бъде оставен назад

" Много добре разбираме, че отговорността е наша и ще я поемем с ясното схващане. Разбираме, че би трябвало да съставим кабинет . Това съобщи на консултациите сред " ИТН " и президента Румен Радев съпредседателят на партията Тошко Йорданов.

В петък президентът стартира серия от съвещания с парламентарно показаните политически сили. Те започнаха точно с най-голямата такава в новия 46-ти парламент " ИТН ". В програмата следват останалите по отношение на броя на излъчените от тях депутати - следва среща с ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Демократична България ", Движение за права и свободи и " Изправи се.бг! Ние идваме! ". По време на срещата сред Има Такъв Народ и Радев обаче от.
 До час от Има Такъв Народ изпращат публична покана до всички без ГЕРБ
До час от Има Такъв Народ изпращат публична покана до всички без ГЕРБ

Разговорите няма да са за коалиция, увериха от Има Такъв Народ

Има Такъв Народ ще води диалози с безусловно всички парламентарни партии без ГЕРБ , уточни Йорданов. Той изрази вяра макар разликите да бъдат обрисувани съществени цели и червени линии , по които всички имат единодушие и въз основата, на които да бъде формирано държавно управление. " Ние сме разнообразни политически субекти , всеки има своите цели, някои от които се разминават. Има обаче общи цели, по които разминаване няма. Ако надскочим егото си следва да успеем да съставим кабинет със устойчиво болшинство, даже това болшинство да е плаващо в избрани случаи ", добави той.

Такива общи цели съгласно Има Такъв Народ са правосъдната промяна, отстраняването на основния прокурор, обществената и пенсионната политика, подготовка за възможна нова здравна рецесия и други

Ясен отговор дали това е " задача допустима " Има Такъв Народ ще имат откакто минат консултациите за политики с останалите партии. " Ако не получим политическа поддръжка най-вероятно ще има нови избори . Ние не се опасяваме от това, изборите са естествен либерален развой ", акцентира Йорданов.

От своя страна Румен Радев прикани разновидността предварителен избор да бъде оставен обратно като алтернатива, като преди този момент бъдат изчерпани всички вероятни разновидности, нещо което не сме видели след предните избори на 4 април.

В началото на изказването си президентът изрази признателност към партията на Слави Трифонов , че демонстрират диалогичност и отговорност за разлика от консултациите след вота напролет.

Следвало партиите, с които Има Такъв Народ да водят диалози, да намерят главните си пресечни точки, върху които да се гради устойчиво и отговорно болшинство. Мнозинство, което да се заеме с главните и най-важни задания - укрепването на държавността, актуализацията на бюджета, основаване на предвидимост за вложителите, правосъдна промяна, прехода към зелена стопанска система.

" Направих всичко допустимо да свикам Народното събрание и да стартира консултациите допустимо без никакво закъснение ", категорично акцентира президентът. Даде обаче ясно да се разбере - няма да бърза с връчването на мандата за сформиране на кабинет . По думите му дилемите са неотложни, само че е доста значимо да бъде извършен градивен разговор, при който да бъдат изговорени всички проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР