Много динамично е времето. Засега се очаква декември да бъде

...
Много динамично е времето. Засега се очаква декември да бъде
Коментари Харесай

Проф. Рачев с прогноза за смахнато време: На морето с бански и ботушки! На Коледа – код червено

Много динамично е времето. Засега се чака декември да бъде малко по-топъл, само че въпреки всичко в границите на естественото. Това съобщи проф. Георги Рачев тази заран в ефира на bTV.
„ Днес ще бъде топло и освен по морето. В Сърбия, да вземем за пример, към този момент имаме цели 20 градуса и всичко това се дължи на средиземноморския фронт.
Засега не чакаме доста основни превалявания. Те ще стартират в събота по-късно следобяд, най-вече в неделя. А в понеделник ще стане по-хладно, само че отново ще е по-топло от естественото и присъщото за декември месец “, добави още климатологът.
„ Ето я опашката на лъвчето, а това е нашето крайбрежие. Валежите ще бъдат най-вече от дъжд, не от сняг “, сподели още образно на графиката проф. Рачев.
„ В София времето ще е топло. Нахлува по-хладен въздух и ще има дъжд, не сняг. Следващите дни се открива едно такова никакво време – пай ден, дълга нощ с естествени температури за сезона.
След което има доста огромна възможност, към 6-7-ми декември, да се случи нов развой на превалявания, само че още веднъж да е по-топло време от естественото за сезона “, посочи проф. Рачев.
В Пампорово на 1500 метра за жалост скиорите няма да видят нищо. И там е топло.
„ По морето може да сме с бански нагоре, само че надолу с ботушки, тъй като времето предлага такава композиция. В Бургас, да вземем за пример, ще има мощни ветрове “, сподели климатологът.
В Плевен ще е обикновено откъм температури. По-топло за сезона, както и на останалите места из България.
„ Колкото до това дали на Коледа ще има сняг, дано се сетим каква беше предходната Коледа. Пак беше по-топло, като в този момент е с три градуса над нормата. И тогава нямаше сняг, надали е в този момент ще се случи. Код: алено! “, сподели проф. Рачев.
„ България е с градус-два по-топла от естественото. Това са предвижданията към този момент, само че както споделих, всичко е доста динамично. Със сигурност обаче, ще бъде малко по-топло “, добави още проф. Рачев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР