Много деца, а и не само, са пристрастени към видеоигрите.

...
Много деца, а и не само, са пристрастени към видеоигрите.
Коментари Харесай

Играта, която сравняват с наркотик

Много деца, а и освен, са пристрастени към видеоигрите. Ние самите сме прекарвали часове пред конзолата. Проблемът с тези игри обаче е, че към тях човек се пристрастява.

 Apple: децата са рисково пристрастени към смарт телефоните
Apple: децата са рисково пристрастени към смарт телефоните

Вижте какви са следствията

Точно подобен образец е Fortnite , която беше пусната през 2017 година, тъй като манията по играта е голяма. Над 200 милиона души са се записали и я играят. Пред Bloomberg Деби се оплаква, че 17-годишният ѝ наследник прекарва по 12 часа пред тв приемника, играейки Fortnite.

 Снимка 392441

Това, естествено, довежда до едва показване в учебно заведение, тъй като младежът е превзет от играта и няма предпочитание да прави нищо друго. Според Лорин Марър - експерт по държанието, работещ с деца, борещи се с пристрастяване към игри, Fortnite е като хероин . Защото пристрастява сходно на наркотичното вещество и е доста мъчно да се откажеш.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Fortnite (@fortnite) на Ное 28, 2018 в 12:59 PST

А пристрастяването към видеоигрите не е нещо ново, само че тази игра задълбочава казуса. Освен децата, доста професионални спортисти също страдат от зависимостта си нея. Във Англия пък над 200 развода се дължат точно на пристрастяването към Fortnite.

 Избелването на зъбите, овлажняването на кожата и дребните привички, които водят до пристрастяване
Към какво се пристрастяваме всекидневно

От усмивката до извиненията

Много родители се оплакват, че настъпва същинска война, когато повикат детето си на вечеря, а то не може да излезе от играта, тъй като другояче ще загуби. Големият интерес към Fortnite кара и доста влогъри и инфуенсъри да разгласяват видеа, в който да ги гледаме по какъв начин играят.

 PlayStation 4 с нова функционалност - наставнически надзор
PlayStation 4 с нова функционалност - наставнически надзор

Както и още няколко усъвършенствания

Всичко това няма по какъв начин да не ни стряска, а и не трябва да забравяме, че игрите са нещо за развлечение и разформироване, а не метод на живот.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР