Много дълго време Еврозоната не можеше да се вдигне до

...
Много дълго време Еврозоната не можеше да се вдигне до
Коментари Харесай

Красен Станчев: Дори в момента повечето страни в Еврозоната имат по-лоши показатели от България

Много дълго време Еврозоната не можеше да се вдигне до равнището на българските обществени финанси. Дори сега множеството страни в Еврозоната имат по-лоши индикатори от България. За мен това е повода към момента да не сме в чакалнята на Еврозоната.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ икономистът Красен Станчев във връзка влизането на България в Еврозоната, представен от novini.bg. " Дори и да изскочи нещо при стрес тестванията на банките, то няма да бъде значително за банковата система у нас. Причината е, че в България банките, които се ръководят като еднолично сдружение, са незначително малко, а проблемите са точно при тях ", разкри още Станчев.

Той разяснява и тематиката за новия концесионер на Летище " София ". " При концесията на летище има три съществени правила, които би трябвало да се съблюдават. Първото е, че хората са най-важни. Пътниците са тези, които ще носят доходи. Оттук следва и второто предписание - нужни са вложения в инфраструктурата. И трето - не може да се разчита, че ще се вдигнат таксите и ще се поддържа това, което съществува сега. Преди дни напълно инцидентно разговарях с министъра на превоза Росен Желязков и той ми сподели, че водещо при установяване на новия концесионер ще бъде бизнес проекта и обещанията за вложения. Този търг беше доста друг от всички, които сме имали до момента в модерната българска история. Не виждам нещо, което може да бъде оповестено отвън разпоредбите, при провеждането на този търг ", приключи Красен Станчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР