Много дълго и упорито се борим с модела на ГЕРБ

...
Много дълго и упорито се борим с модела на ГЕРБ
Коментари Харесай

БСП: Няма да подкрепим кабинета „Габровски“

Много дълго и настойчиво се борим с модела на ГЕРБ и Движение за права и свободи – немислимо е да подкрепим техен мандат.

Днес  всички народни представители от Българска социалистическа партия ще бъдем в зала и няма да подкрепим кабинета „ Габровски “. Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев в ефира на bTV.

Той разяснява,  че от левицата са подготвени да водят диалози с „ Продължаваме промяната “ за сформиране на държавно управление с втория мандат, по време на които да бъдат разисквани цели и да се построи рамка, върху която да се стъпи за сформиране на държавно управление. 

„ Бихме седнали на масата за договаряния, тъй като считаме,  че служебният кабинет е противообществен – след 1 януари се подвига цената на газа с 40%, на водата –  с 22%, гражданската отговорност нараства, а те не внасят бюджет даже “, сподели още социалистът. 

Той уточни, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ е внесла извънредно мощен обществен пакет, който е приоритет за левицат.  „ Ние държим на това, държим да преведем хората през рецесията, през провокациите, през зимата.  Ако зависи от Българска социалистическа партия, това ще се случи.  Ще подходим рационално и отговорно “, добави Ченчев.

„ При едни рационални договаряния, които сме потвърдили, че можем да водим, има късмет за сформиране на държавно управление “, счита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “. 

„ Правителство с мандат на ГЕРБ няма да подкрепим по никакъв метод, без значение дали това е маскирано като експертен или политически кабинет, тъй като зад такова държавно управление постоянно ще прозира лицето на Бойко Борисов “, безапелационен бе и националният представител Георги Гьоков.

„ Ние сме очевидци на 12-годишното властническо ръководство на Борисов. Някой видя ли конструктивизъм освен това ръководство? Нима за тези години Българска социалистическа партия не направи нито едно свястно предложение, което да бъде подкрепено от ГЕРБ? Дори имаше случаи, когато те отхвърляха наши политики и по-късно ги предлагаха като техни “, разяснява още Гьоков и акцентира: “ Всички ще бъдем в зала и ще гласуваме срещу. “

„ Тук не става дума за експертиза и личностен състав. Нашият политически орган е взел решение да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, заяви Мая Димитрова от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

По нейните думи няма по какъв начин Българска социалистическа партия, откакто години води битка против модела на ГЕРБ, да поддържа държавно управление с техен мандат.

„ Ако Политическа партия ни поканят на диалози, ще се отзовем “, сподели още Димитрова и уточни, че за България ще е най-добре да има държавно управление.

„ Всички сме очевидци, че при ръководство на служебно държавно управление нищо не се случва, не се приема бюджет “, разяснява тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР