Много често се случва след обяд или вечеря човек да

...
Много често се случва след обяд или вечеря човек да
Коментари Харесай

„Сладката диета“ води ли до отслабване?

Много постоянно се случва след обяд или вечеря човек да желае да хапне нещо сладичко. Независимо от цялостния корем организмът „ моли “ за бонбонче, шоколадче и изключително тортичка.

Изработката на инсулин след банкет на въглехидратна храна, изключително при хора с наднормено тегло, продължава по-дълго. Това се съпровожда с намаление равнището на глюкоза в кръвта и желанието да се изяде нещо сладко.

Десертът след хранене удължава удоволствието и понижава равнището на напрежението. Най-добре да хапвате сладко сред обособените приеми на храна, а не директно след ястие. Оказва се, че, да, съществува „ сладка “ диета, с която може да се отслабне. Ето в какво се показва:

► да се употребява сладко не „ като трето “, т.е., не след „ първо “ и „ второ “, а вместо супата или котлета;

► десерти може, само че не всякакви; откажете се от тестените сладки, тортите и млечния шоколад. Наблягайте на сладолед, плодови ледчета и млечни коктейли; посладени йогурти и кекс с извара;

► като количество не повече от 250 ккал за един банкет, може освен един път, а 5 пъти дневно. Такава скица разрешава на организма да изразходва енергия;

► допълнете менюто си с ядки и пресни горски плодове.

Трябва да се каже, че тази диета е много надалеч от правилата на уравновесеното хранене и изобщо не подхожда на болните с диабет. Но и тя, както се споделя, „ има право на битие “ в интервалите, когато доста ви влече към сладко, а не трябва да качвате килограми.

Ако добавите и физическата интензивност, да вземем за пример вървене не по-малко от 5 км дневно, може освен да запазите тежестта си, само че и да свалите 2 непотребни кг.  

Яна БОЯДЖИЕВА

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР