Много често се случва, когато кажем думата “смартфон много хора

...
Много често се случва, когато кажем думата “смартфон много хора
Коментари Харесай

Помагат ли ни смартфоните или ни пречат

Много постоянно се случва, когато кажем думата “смартфон ” доста хора споделят, че те пречат на развиването на хората и ни трансформират в по този начин наречените “зомбита ”. Е, дали това в действителност е по този начин? Статистиките демонстрират, че в днешно време към 83% от популацията на земята употребява смарт телефони. Това значи, че съвсем всички хора по света, под една или друга форма, употребяват функционалностите на тези устройства, имат достъп до интернет и до връзки в международен мащаб.

Смартфоните могат да бъдат извънредно потребни и да спестят доста от нашето време. Вече не би трябвало да ходите до банката, с цел да прехвърлите средства и не се постанова да отидете до физически магазин, с цел да си купите каквото ви е необходимо- всичко е единствено на няколко клика разстояние! Освен това, вие можете да играете всевъзможни игри и да се забавлявате по доста способи, гледайки филми или даже играейки в онлайн казино, като за това има и особено направени приложения, като.

Освен това смарт телефоните могат да разрешат доста проблеми, като да вземем за пример опцията за лесна и бърза връзка от всяка точка на света. Вече не е нужно да изпращате писма и да чакате с дни или даже седмици, с цел да получите отговор, всичко става за секунди, а с изключение на известия, можете да предавате и аудио и видео връзка в действително време.

Ако погледнем от друга позиция, това може би ни прави една концепция по–мързеливи. Нямаме “жив ” контакт с хората към нас, тъй като телефоните колкото ни сближават с тези, които са надалеч, толкоз и ни отдалечават от хората, които са към нас. Освен това, изследвания демонстрират, че хората нямат предпочитание да напущат домовете си, което значи, че все по-голяма част от популацията става некомуникативна, като това пречи на обществените взаимоотношения сред хората.

Друго нещо, което доста хора считат за минус на телефоните е това, че те събират доста персонални данни за нас. Това какъв брой е минус обаче, толкоз е и плюс, тъй като вие ще виждате единствено наличие, което е съответстващо за вас.

Като край на нашата публикация желаеме да отбележим, че към всичко би трябвало да се подхожда с мярка, смарт телефоните са нещо, което може да направи живота ни доста по-лесен, да ни свърже с нашите близки, които са надалеч от нас или посредством него да правим доста от отговорностите си, за които другояче ще загубим часове, само че въпреки всичко би трябвало да знаем по кое време да спрем да стоим зад екрана и да прекараме време отвън “матрицата ”.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР