Много често се случва даден политически представител сам да забрави

...
Много често се случва даден политически представител сам да забрави
Коментари Харесай

Изпълняваме призива на президента от пролетта за още мерки, заяви Томислав Дончев

Много постоянно се случва даден политически представител самичък да не помни какво е споделил преди няколко месеца. Това съобщи вицепрезидентът Томислав Дончев на брифинг в Министерския съвет при представянето на бюджета за 2021 година

"По време на пандемия не е хубаво човек да се майтапи със заболяване, само че се багра, че нашата народна власт има доста заболявания. Като стартираме от политическата дислексия и стигнем до политическата амнезия ", сподели вицепремиерът, визирайки рецензиите, които по-рано през днешния ден президентът Румен Радев насочи към проектобюджета за идната година.

Дончев цитира думи на Радев от месец април тази година: "Когато армията от безработни се множи всеки ден, мисля, че е несвоевременно да занимаваме хората с връзките сред президентската институция и изпълнителната власт. Необходими са още ограничения. "

След което вицепремиерът изброи въпросните ограничения, заложени в проектобюджета. "За 2021 година - 1 милиард и 647 милиона лв. за поддръжка на семействата, 577 милиона ограничения в поддръжка на бизнеса, 749 милиона за ограничения за органите, натоварени с преодоляване на пандемията. Това е без спомагателното финансиране по REACT-EU на стойност 1,3 милиарда лв.. "

Дончев посочи, че даже след тегления дълг, отношението външен дълг към Брутният вътрешен продукт е 23,5% - една четвърт, с което "България продължава да е измежду първенците с най-нисък дълг в Европейски Съюз ".

"Ако следваме апелите и рекомендациите на господин президента, това, което вършим, е по едно и също време вярно и по едно и също време погрешно “, акцентира вицепремиерът и попита по кое време държавното управление е сбъркало – дали в този момент, когато извършва апела на президента от пролетта за още ограничения в поддръжка на всички браншове. Той недоумява какво конюнктурно, предизборно или разоряващо има в тези ограничения.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР